Kaymakamlık Makamındaki tebrikleri kabulün ardından Ticaret Merkezi’nde yapılan törene geçildi. Törene, Kaymakam İdris Akbıyık, Jandarma Komutanı Yzb. Deniz Kün, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Spor Müdürü, Siyasi parti temsilcileri, gaziler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam İdris Akbıyık ve Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, öğrencileri ve halkı selamladı.
 
Cumhuriyet, Türk Milletinin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsali olmuştur

Kaymakam İdris Akbıyık günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Türk Milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin sonunda kurulan, Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümünü büyük bir çoşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhuriyet rejimi, ulusumuza en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafından da kısa sürede benimsenerek özümsenmiştir. Cumhuriyet, Türk Milletinin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsali olmuştur. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Bu eseri size bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak “ dediği geçlerin, taşıdığı bu emanetin ağırlığının ve sorumluluğunun bilincinde olduğuna yürekten inanıyor ve güveniyorum. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, bizlere Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanı armağan eden, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum “ Diyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ödül

Törende öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Ayrıca uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular da altınla ödüllendirildi.

Tören,  geçit töreni ile son buldu.