Hendek İlçesinde aile hekim olarak görev yapan bir hekime, evlilik raporu talebi ile başvuran şahıs ve akrabası olduğunu söyleyen bir yakını tarafından isteklerinin yerine getirilememesi üzerine, o an poliklinikte başka bir hastayı muayene ettiği sırada sözlü ve fiziksel saldırıda bulunuldu.

Olay sonunda olay adli mercilere ulaştırıldı, gerekli yasal süreç başlatıldı. Aynı ilçede görev yapan sağlık çalışanları ve Halk sağlığı müdür yardımcıları, Hendek ilçe sağlık müdürü, TSM hekim ve çalışanlarının da katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Türk sağlık sen ve Sağlık sen temsilcileri de yer aldı.

Gerekli yasal süreç başlamakla birlikte, şiddet eylemini gerçekleştiren iki şahıs da ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şiddete uğrayan hekim, bu durum karşısında, can güvenliğinin olmadığını belirten bir dilekçe ile şahısların tutuklanması talebi ile savcılığa dilekçe ile tekrar başvurdu. Yerel basının da yer aldığı basın açıklaması:

Değerli basın mensupları, kıymetli sağlık çalışanları ve Hendek halkı; Şevk ve özveri ile yapmaya çalıştığımız hizmetimizi bugün bölmek zorunda kaldık. Çünkü çok değerli bir hekim arkadaşımız kanuni olmayan, usulsüz bir isteğin yerine getirilmemesi dolayısı ile hem fiziksel, hem de sözel olarak şiddete uğramıştır. Öyle ki, eğer bahsi geçen olayda meslektaşlarımız ve asm de bulunan hastalar müdahale etmese farklı durumlarla da karşılaşabilecekti ve burada bunları konuşmak yerine farklı durumlar yaşanacaktı . Bu eylemi gerçekleştiren şahıs bir hekime el kaldırdığını zan ederken, aslında hem o hekimden hizmet alacak olan hastaların sağlık hakkını, hem de tüm tıp camiasının mesleki şerefini ayaklar altına almıştır. Toplumsal bir yara haline gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, Hendek gibi güzide bir ilçemizde de gerçekleşmiş olması, bir çoğumuzun da Hendekli olan biz sağlık çalışanlarını ve bütün Hendeklileri utanca sevk etmiştir.

Şahıs hakkında her türlü yasal ve idari yaptırım uygulanacak ve süreç tarafımızdan takip edilecektir. Bu sürede de mağdur olan arkadaşımıza sağlık çalışanları olarak hiçbir desteği eksik etmeyeceğimizi Sakarya Halk Sağlığı müdürlüğü ve Sakarya Aile Hekimleri Derneği olarak ilan ederiz.

Türkiye genelinde günde ortalama 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalmakta. Ancak bu konudaki gerekli yasal düzenlemeler yeterli caydırıcılıkta olmadığından bu şiddet artarak devam etmektedir.

Bu elim olayın bir son olmasını ümit ediyor ve bugünkü olayın gıyabında tüm şiddet olaylarını kınıyoruz. Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. SAKAHED