HAYATIN İLK IŞIĞIDIR ANNE


Düzenlenen programa,   AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, Eski Kadın Kolları Başkanı Emine Kavakçı Tosun ve tüm mahallelerden hanımlar katıldı.

 

Hayatın ilk ışığıdır anne

Programın açılış konuşmasını İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın yaptı. Yılkın, Anneler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “ Bir hayatın ilk ışığıdır, ilk nefesi, ilk adıdır anne, her yana ışık saçar, evreni aydınlatır. Annelerimiz geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla Dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasınız en önemli güvencesidir. Sadece anne değil, kalbi anne şefkati ile atan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum “Dedi.

Sofu, Anneler gününü kutladı

AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu da bir selamlama konuşması yaparak 'Sevgi, şefkat ve merhamet gibi temel ihtiyaçlarımıza karşılık beklemeden cevap veren annelerimize sunabileceğimiz en güzel hediye yine hak ettikleri sevgi, saygı ve ilgiyi onlara hissettirmek olacaktır. Bu vesileyle başta aziz şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü yürekten kutluyorum."

 

Cennet anaların ayakları altındadır

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Cennet Anaların ayakları altındadır. Bizler böyle bir dine mensubuz. Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz, onlar bizim geleceğimizdir. Tüm annelerimiz ve özellikle şehit annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde Vatanımız dimdik ayakta duruyor. Belediye olarak sizlere en güzel hizmeti vermenin gayreti ile çalışıyoruz. En büyük desteği siz hanımlardan alıyoruz. Özellikle Kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlerde evlerinden, eşlerinden ve çocuklarından büyük fedakârlık yaparak çalışıyorlar. Ailelerine de desteklerinden ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum “ Diyerek, Anneler Günü’nü kutladı.

Filistin, Suriye’deki hanımlara selam olsun

İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu da bir selamlama konuşması yaparak “ Anne, aileyi ve toplumu yönlendirendir. Kadının başka bir varlıktan üstünlüğü varsa bu da anneliğidir. Evlatlarını şehit veren ve Vatan sağ olsun diyen annelerimizi saygıyla anıyorum. Biz bu ülkede, her türlü hürriyetimizle yaşarken, Filistin, Suriye’deki hanımlara selam olsun, Allah onları biran önce özgürlüğüne kavuştursun inşallah. Dünya mazlumları için de mücadele ediyoruz. Bizler bir bütünüz, bu bütünlüğü ayakta tutan, eştir, kadındır, anadır. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ Diyerek, Anneler Günü’nü kutladı.   

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’ta konuşmasında, “Bizleri dünyaya getiren, büyüten ve hiçbir zaman gölgesini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz başımızın tacıdır. Onlar ailemizin birliğimizin dirliğimizin teminatlarıdır. Hayatımızın her aşamasında desteklerine ihtiyaç duyduğumuz, yanlarında her zaman huzur bulduğumuz annelerimizin bizlere aşıladığı değerleri çocuklarımıza aktarabilmeliyiz. Annelerimize olan vefa borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ancak onlara hayırlı evlatlar olmak, vatana ve millete faydalı bireyler haline gelerek başarılara imza atmak bizlere düşen en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlayarak sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Hendek Elele Engelliler Derneği, engelli annelerine plaket takdim ederek anneler gününü kutlarken yılın annesi ise Elmas Açıkdilli seçildi.

Program sonrası, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın masaları tek tek gezerek misafirlere karanfil hediye ettiler.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü eşi Dilek Püsküllü ’ye karanfil vererek Anneler Gününü kutladı.