30 Ağustos Zafer Bayramının 93.yıl dönümünde, Hendek’te Atatürk Anıtı’na çelenkler koyulup, Kaymakamlıkta tebrikler kabul edildi.

Ülkemizde yaşanan son olaylardan sonra, tüm yurtta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları iptal edilip, çelenk ve tebriklerin yapılacağı açıklamalarının ardından, Zafer Bayramında Hendek’te Atatürk Anıtına çelenk koyularak, Kaymakamlık makamında tebrikler kabul edildi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Zafer Bayramı törenine Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Güven, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.



Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başladı.
Törende Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Aydın  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“ Silahlı Kuvvetler Günü “ olarak armağan


Üsteğmen Gökhan Aydın   “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, büyük zaferin 93.yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, Başkomutanlık Meydan Muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekün bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. 30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusuna “ Silahlı Kuvvetler Günü “ olarak armağan edilmiştir. 30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlarımız, erinden generaline kadar şanlı ordumuz, fedakar kadınlarımız, bu mücadeleyi zaferle sonlandıran halkımız, sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz “Dedi.

Konuşmaların ardından Lise öğrencileri tarafından şiirler okundu. Tören Kaymakamlık makamında Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tebrikleri kabulü  ile sona erdi.