Çocukların bisiklet sevinci

154 sünnet çocuğuna bisiklet

154 Çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen Muammer Sencer Caddesi’nde başladı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Kaymakam Orhan Burhan ve Güreş Ağası Selman Sever ile birlikte sünnet olacak çocuklarla, Muammer Sencer Caddesi’nde yürüyüp Selman Dede Mesire Alanı’na çıktı.

Selman Dede Mesire Alanı’nda gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğlen Namazı öncesinde Hendek Müftülüğünde görev yapan değerli hocalar tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Etkinliğe Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, 26. Dönem Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, Sapanca Belediye Başkanı Doç.Dr. Aydın Yılmazer, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Çanakkale Çan Güreş Ağası Gökhan Mercan, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmalar yapıldı

Etkinliğe katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesi otobüslerle ilçenin değişik mahallelerinden vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire Alanı´na taşıdı. Etkinlikte, Hendek Belediyesi tarafından kurulan  şişme oyun gruplarında, çocuklar ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler. Düzenlenen çocuk etkinliklerinde çocuklar, yumurta yarışı, halat çekme, mas güreşi, denge yarışı ve çuval yarışı yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara madalya verildi.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bu yıl 18.si gerçekleştirilen Salman Dede Anma programına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

SÜNNET OLAN ÇOCUKLARA BİSİKLET

Etkinlikte, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve Güreş Ağası Selman Sever ile birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan Püsküllü, sünnet olan çocuklara bisiklet, top, balon, oyuncak ve sertifika verdi.









Şölenden notlar

- Sünnet olan 154 çocuğa bisiklet hediye edildi.

- Etkinlikte çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.

- Etkinlikte 15 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

- Sünnet olacak çocuklar Muammer Sencer Caddesi’nde  davul zurna eşliğinde yürüdüler.

- Etkinliğe gelen vatandaşlar piknik yapma imkanı da buldular.

- Hendek Belediyesi vatandaşları Salman Dede Mesire Alanı´na gün boyunca ücretsiz taşıdı.

- Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı´nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler.

- Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi.

- Protokol etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

- Düzenlenen çocuk etkinliklerinde çocuklar yapılan yarışmalara katılarak, dereceye giren çocuklara madalya verildi.