Gül Koop ve S.S Hendek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantılarını yaptılar. S.S Hendek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği’nde yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri seçildi, 2013 yılının bütçe görüşmeleri yapıldı. Gül Koop’ta ise fesih kararı alındı.

Dün akşam ilk olarak Gül Koop’un yıllık olağan toplantısı gerçekleşti. Gül Koop üyeleri Gül Koop’un merkez binasında bir araya geldi. Toplantı, üye çoğunluğunun sağlanmasıyla başladı. Toplantıda ilk olarak bütçe görüşmeleri yapıldı. Gül Koop’un 1 yıllık gelir gider bilançosu ve mevcut mal varlığı üyelere okunarak beyan edildi. Bütçe raporu yapılan oylama neticesinde kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinin ardından yönetim ve denetim kurulunun asil ve yedek üyeleri seçildi. İhsan Kaplan, yapılan seçimde 43 kabul ve 4 red oyuyla yönetim kurulu başkanı seçildi. Toplantıda seçilen yönetim ve denetim kurulunun asil ile yedek üyeleriyse şöyle; Yönetim kurulu asil üyeler; İlhan Kaplan, Sami Sunman, Mustafa Bahadır, Ali Atılkan, Tuncer Fennibay. Yönetim kurulu yedek üyeler; Hilmi Meraklı, Ayhan Törün, İsmet Atılkan, İsmail Öztürk, Ahmet Çakır. Denetim Kurulunun asil üyeleri; Ercan Bıçkıcı, Nusret Sel, Ferudun Çakır. Denetim kurulunun yedek üyeleri; Beytullah Geyik, Sabri Sunman, Hikmet Bahadır.



Gül Koop toplantısında ayrıca kooperatifin dondurulması ve fesihi de oylamaya sunuldu. Oylama neticesinde Gül Koop için fesih kararı alındı. Fesih kararına bağlı olarak kooperatife ait mal varlığının Hendek Gül A.Ş’ye devredilmesi kararı da alındı. Yapılan görüşemeler ve alınan kararlar neticesinde Gül Koop kurulu sona erdi.



S.S Hendek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği’nin 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu da Kemaliye Mahallesi’ndeki kooperatif lokalinde Bakanlık Temsilcisi Tacettin Kalender gözetiminde toplandı. Toplantı, toplantıya davet ilanının üyelere elden imza karşılığı tebliğinin tespiti ile başladı. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunun 26. Maddesindeki niteliklere ve ortak kayıt defterindeki kayıtlara uygunluğu beyan ve tasdik edilerek hazırlanan Hazirun Cetveli’nde kayıtlı 13 ortaktan 10 ortağın asaleten genel kurula katılmasıyla da yönetim kurulu başkanı İhsan Kaplan tarafından gündemin tartışılmasına geçildi.



Toplantı, çoğunluğun sağlanmasıyla açılış ve yoklama ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesi divan başkanı ve katip üyesinin seçimi oldu. Yapılan oylama neticesinde divan başkanlığına Şaban Süs, katip üyeliğiney de Kadir Akgünler seçildi.

Oylamanın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir ve giderler ile bilanço İhsan Kaplan tarafından okunup genel kurul üyelerine beyan edildi. Denetleme Kurul Raporu ise denetçi Şakir Der tarafından okundu. Ardından İhsan Kaplan 2014 Yılı Çalışma Raposu’nu okudu. Yönetim ve denetim raporları genel kurulda oy birliğiyle kabul edildi. Raporlar ayrı ayrı ibaraya sunuldu ve raporlar yine oy birliğiyle ibra edildiler.



Genel Kurul gündem maddelerinden biri de üye aidatlarıydı. Üye aidatlarının Temmuz 2014’ten Haziran 2015 tarihine kadar geçerli olmakla beraber 100 tl olması kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Genek Kurul toplantısında yönetim ve denetim kurullarının asil ve yedek üyeleri de seçildi. Oylama neticesinde oluşan kurul üyeleri şöyle; Yönetim Kurulu asil üyeleri; İhsan Kaplan, Vahap Ulusoy, Seymen Uzun, Cevat İnal, Tahsin Kulaber. Yönetim Kurulu yedek üyeleri; Dursun Öztürk, Osman Akayın, Saffet Egyar, Şakir Der, Ali Geyik. Denetim Kurulu asil üyesi; Şaban Süs, denetim kurulu yedek üyesi; Kadir Akgünler şeklinde seçildi. Yönetim Kurulu 4, denetim kurulu ise 3 yıllığına seçildiler.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve yönetim ile denetim kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından toplantı sona erdi.

İhsan Kaplan Genel Kurul sonrası konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Kaplan şunları keydetti; “Kooperatifler birliğimizin 2013 yılı genel kurulunu kendi binamızda yapmış bulunuyoruz. Yeni yönetim kurulu ile denetim kurulunu seçtik. Kooperatiflerimize, birliğimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde yürürüz. Bu organizede bulunan bulunan aşağı yukarı 60 fabrikanın yaklaşık yüzde 70 – 80’i bizim taşımamızdadır. Hedefimiz daha ileriye gitmektir. Burada çalışanlarımızla hep beraber bu işi götüreceğiz. Kiralık araçlarımız var, yeni araçlarımız var. Yeniliklere icabet etmeye devam edeceğiz. Şirketimizde 2001 modelden 2014 modele kadar küçüklü büyüklü 200’ün üzerinde aracımız var. Personel taşımacılığı, öğrenci taşımacılığı yapıyoruz. Daha da büyüteceğiz. Hedefimiz daha ileriye gitmektir. Bu anlamda tüm çalışanlarımıza, başkanlarımıza, kooperatifte çalışan müdürümüze, herkese teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun”