Süt Birlik Başkanları 3. Ulusal Süt zirvesin de bir araya geldi

Hendek Süt Üreticileri Birliği ve Hayvancılık Kooperatif Birliği Başkanı Seyfi Arslan ve Başkan Yardımcısı Murat Özmert Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen 3. Ulusal Süt Zirvesine katılarak Anadolu Expo Canlı Hayvan fuarını gezdiler.

Türkiye genelinden il ve ilçe Süt Birlik Başkanları ve Hayvancılık Kooperatif Başkanlarının buluştuğu 3. Ulusal Süt Zirvesinde gerçekleşen İstişare toplantılarında Süt Üreticilerinin sorunları ve çözümleri konuşuldu.

Hendek 2.OSB’de faaliyet gösteren bir firmanın da stand açtığı fuarda günün teknolojisine uygun ekipman ve makineler fuara katılanların gösterimine sunuldu.

Kuşadası Efes Kongre merkezi  toplantı salonunda Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkanı Fatih Salih Okumuş ve Yönetim kurulu üyeleri Süt üreticilerinin sorunlarını dile getirerek istişare toplantısı gerçekleştirdiler.



İstişare toplantılarına katılan ve fuarı gezen Hendek Süt Üreticileri Birliği ve Hayvancılık Kooperatif Birliği Başkanı Seyfi Arslan “ İstişare toplantıları ve fuarımız bizler açısından güzel geçti. Son yıllarda süt fiyatlarının düşük. Yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ülkemizde özellikle et fiyatlarındaki aşırı yükseliş önlenemiyor. Yıllardır yapılan hayvan ithalatının da buna çözüm olmadığını hep birlikte görmekteyiz. Bunun çözüm yolunun yerli üreticiyi desteklemek olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.


Süt Üretici Birlik Başkanlarının sorunlarını dile getirdikleri toplantının ardından Fuar alanı gezildi.