Sakarya’yı 2023’e Hazırlıyoruz
Farklı ilçelerde görevli muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Sakarya 2023’e Türkiye’nin en hazır şehirleri arasında girecek. Altyapı, yollar, kültür sanat yatırımları, sosyal hizmetler, tarihi yapılar, çevre projeleri, doğal alanların korunması ve yaşatılması ve ulaşım alanında çok önemli hizmetler hayata geçmiş olacak. Ne yapıyorsak bilerek yapıyoruz. Sakaryamızı 2023’e hazırlıyoruz” dedi.

Toçoğlu, Aşağıdereköy Mahallesi Muhtarı Nevzat Ayvaz, İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Gül, Uzunköy Mahallesi Muhtarı Ali Ak, Soğuksu Muhtarı Emin Kula, Aktefek Muhtarı Ali Bayraktar ve Kayacık Muhtarı Mehmet Cebesoy ile mahalle grup yollarında sürdürülen çalışmaları değerlendirdi. Görüşmede muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet teşekküründe bulundular.

Büyükşehir’den Mahallelere Destek
Ziyaretlerin ardından konuşan Başkan Toçoğlu, “Bugün Serdivan, Hendek ve Kaynarca’dan bir grup muhtarımızla görüşme fırsatımız oldu. Muhtarlarımızdan kendi görev alanlarındaki mahallelerin taleplerine ilişkin ayrıntıları aldık. Bu gibi ziyaretleri her zaman önemsiyoruz. Sakarya’nın, tüm il sınırlarının tamamı Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alıyor. 16 ilçeye hizmet götürüyoruz. Ekibimizle, alanında uzman arkadaşlarımızla oturduk, çok ciddi değerlendirmeler yaptık. İhtiyaçlar belirlendi. Eğer gelişmiş bir şehirden bahsediyorsanız o şehrin altyapı eksiği olması kabul edilemez. İlçelerimizin altyapısında tarihin en ciddi yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Kilometrelerce içmesuyu yatırımları yapıyoruz. Yağmursuyu ihtiyaçlarını tek tek gideriyoruz. Kanalizasyon olmayan bölgelerin bu eksiklerini kökten hallediyoruz. Hamdolsun bu konularda çok yol aldık” diye konuştu.

Hiçbir Şeyi Şansa Bırakmıyoruz
Toçoğlu, “Şehircilik adına işe önce altyapıdan başladık. Altyapı çalışmalarının ardından yol sorununu çözüyoruz. ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ diyerek yola çıktık, şehrin 4 bir yanında asfalt ve yol çalışması başlattık. Bunları yaparken, en temel ihtiyaçları giderirken; temiz suyu, yolları, ulaşımı, yeşil alanları tamamlarken bunun yanında büyük projelerin startını verdik. Allah’ın izniyle kısa bir süre sonra Sakarya çok ciddi bir standarda kavuşacak. İhtiyaçların büyük bir kısmını halletmiş olacağız. Altyapı, yollar, kültür sanat yatırımları, sosyal hizmetler, tarihi yapılar, çevre projeleri, doğal alanların korunması ve yaşatılması ve ulaşım alanında çok önemli hizmetler hayata geçmiş olacak. Sakarya 2023’e Türkiye’nin en hazır şehirleri arasında girecektir. Ne yapıyorsak bilerek yapıyoruz. Hiçbir şeyi şansa bırakmıyoruz. Belli bir program dâhilinde, aklın, bilimin ortaya koyduğu gerçekler dahilinde hareket ediyoruz. Sakaryamızı 2023’e hazırlıyoruz” dedi.