Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ´´Eğitimde İşbirliği Protokolü´´ kapsamında ülke genelinde ve ilimizde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenleniyor. Bu fuarlardan birisi de Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulunda düzenlendi. Çok amaçlı salonda düzenlenen Bilim Fuarının açılışını Hendek Kaymakamı İdris AKBIYIK yaptı. Açılıştan önce öğrenciler danışman öğretmenleri rehberliğinde gösteri deneyleri yaptı.

 

Fuar kapsamında 15 öğretmenin danışmanlığında 126 öğrencinin hazırladığı birbirinden güzel 67 proje sergilendi. Fuara Hendek Kaymakamı İdris AKBIYIK, Garnizon Komutanı Umut AŞIK, İlçe Emniyet Müdürü İsmail BAŞ,  AK PARTİ İlçe Başkanı Ali Kemal SOFU, İlçe Müftüsü Abdurrahman ŞAHİN, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feyzullah KÖSTERELİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN,  Daire Amirleri, Şube Müdürleri, okul müdürleri ve idarecileri ile öğretmen, öğrenci, veli ve mahalle sakinleri katıldı.



Bilim fuarının açılışında kısa bir konuşma yapan kaymakamımız konuşmasında "Bilim fuarları öğrenmeye istekli, meraklı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da öğrencilerin bu tür üretkenliklerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır" diyerek açılış konuşmasından sonra Şehit Mahmutbey Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdi. Fuardaki projeleri gezen ziyaretçiler, fuar alanını ve projeleri çok beğenerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.