Kubbe kapandı...

Hendek Merkez Rasim Paşa Camii kubbe inşaatı tamamlandı.

Hendek´te 2011 Aralık ayında temeli atılan ve 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye´nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan Hendek Merkez Rasim Paşa Camii kubbe inşaatının betonu atıldı.

Türkiye’nin gözdelerinden

Bir süre önce kubbesine beton dökülürken belli bir kısmında kalıp kaymasının neden olduğu bir çökme meydana gelen Hendek Merkez Rasim Paşa Camii’nin kubbesinin betonu döküldü. Tamamen kubbeden oluşan modern mimarisi ile Türkiye´nin en gözde yapıları arasında yer alması hedeflenen 5000 kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii´nde 3000 kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor.

Örnek proje

Merkez Rasim Paşa Camisi’ne ayrı bir önem veren Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, camideki inşaat çalışmalarını sık sık yerinde inceliyor. Başkan İnci “ Projemiz de şanssız bir kaza yaşadık. İnşallah başka bir kaza yaşamayız. Camimizin tamamlanmasıyla ilçemize dev bir eser daha kazandıracağız. Gelecek 1000 yıla hitap edecek eserimize Hendek halkımızın da büyük katkısı vardır. Allah hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin” Dedi.