Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden dün yayımlanan basın duyurusunda düğünlerde havaya ateş edenlere karşı önlemlerin sıkılaştırılacağı ve bu kişilere karşı güven timlerinin devreye sokulacağı bildirilmişti. Açıklamada ayrıca bu kişilere cezai işlem uygulanacağı da belirtilmişti. Ancak tüm ikazlara rağmen ilçemizde maalesef bu tür olaylar devam ediyor. Benzeri olayların biri de dün yaşandı.

 

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dün bir araçtan ateş edildiği ihbarı geldi. Hendek Emniyeti, ihbarın geldiği yere ekip sevk etti. Ekipler ihbara konu olan aracı durdurup araçta arama yaptı. Yapılan arama neticesinde aracın sağ ön paspası üzerinde 2 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancalara ait 21 adet dolu mermi ele geçirildi.

 

Şüpheliler O.D ve A.S hakkında Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması suçundan tahkikat başlatıldı. Şüpheliler oluşturulan tahkikat evrakıyla Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildiler.

 

Hendek polisi olay üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklama şöyle;  Amacımız gençlerimizin, ailelerimizin en mutlu günlerinin bir başkasının acısına dönüşmesini engellemektir. Oluşturulan Güven Timleri vasıtasıyla bütün düğün cemiyetleri ve konvoylar başından sonuna kadar sorumlu ekipler vasıtasıyla takip edilmektedir.

Suç ve suçluyla mücadele sizlerden aldığımız destekle devam edecektir.