Yazın gelişiyle beraber pazarlar şenlenmeye başladı. Hendek Salı Pazarı da yaz bereketinden payını aldı. Pazarın yoğunluğu, ürünlerin çeşitliliği, kışın yüksek olan sebze fiyatlarının yazın düşmesi bunların birkaç örneği. Pazarda hem satıcı memnun, hem müşteri memnun.

Yaz aylar etkisini ilk olarak tezgahlardaki çeşitlilikte ve farklılıkta gösterdi. Kışın tezgahları süsleyen elma, mandalina ve portakal yazın gelmesiyle piyasadan çekildi. Onların yeriniyse, kışın tezgahlarda bulamadığımız kiraz, erik, kavun, karpuz, kayısı gibi meyveler aldı. Yaz meyveleri sezon başlangıcı olduğu için biraz pahalı. Ayrıca satıcılar aşırı yağmurların üretimi azalttığını söylüyor. Bir de dışarıya ihrac edilince, söz konusu ürünlerin iç pazardaki payı biraz düşmüş. Haliyle bu da fiyatları etkilemiş. Ancak yine de fiyatlar, vatandaşı pazardan boş göndrecek kadar yüksek değil. Kışın, üretimi kısıtlı olan ve seralarda üretilen, bu yüzden de fiyatları yüksek olan biber, domates, fasülye ve patlıcan gibi sebzelerin de üretim mevsimi içinde olmamız fiyatlarını düşürmüş. Yaz, sebze fiyatlarını da rahatlattı.

Genel anlamda işlerinin iyi olduğunu söyleyen pazar esnafı, sezona iyi başladığını söylüyor.

Alışveriş yapan vatandaşlar ise fiyatlardan biraz şikayetçi olsa da pazardaki çeşitlilikten memnun. Yaz ayları Hendek'e hem pazarcı hem müşteri için bereketiyle geldi.