Öğretmen evi müdürün Hendekte bir gazeteye verdiği, "öğretmen evinin  dünü, bugünü" röportajında yaptığı yenilikleri anlatıyor. Yüklü harcamalarla ihtiyaç yokken dizayn ettiği öğretmen evinden bir çalışan ve emekli öğretmenler hariç kimlerin yararlandığını bilmiyoruz.

   Öğretmen evinde lokale gelen öğretmenlere hizmet verilmemesi müdürün emekli öğretmenlere kaba ve saygısızca davranışları, lokal günlerinin saat 14:00 gibi keyfi açılışı öğretmenlerin yarısının bir buçuk yıl önce terk etmelerine sebep oldu. Bu durum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne defalarca bildirildiği halde durum hiç değişmemiştir. Hizmetin sıfır noktaya geldiği ve burda kalmanın risk taşıdığını gören emekli ve çalışan öğretmenlerin tamamı öğretmen evini terkederek tekel binasının karşısında ki "Asmalı Kahve" denilen yerde buluşarak düğün nişan cemiyetlerini haber verdikleri sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşıladıkları, ölüm ve hastalık hallerinde dayanışma içinde oldukları daimi br adrese dönüştürdüler.

      "ŞU ANDA ÖĞRETMEN EVİNE HİÇ BİR ÇALIŞAN YA DA EMEKLİ ÖĞRETMEN UĞRAMAMAKTADIR"
 
Burasının kendileri için uygun olmadığını düşünen öğretmenler son birkez tekrar Milli Eğitim Müdürüne giderek sorunun çözümünü istediler. Milli Eğitim Müdürü kendilerine sözlü değil yazılı şikayette bulundukları taktirde yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine gereğini yapan emekli öğretmenler, aylardır soruşturmanın sonucunu bekliyor ve  şu sorunun cevabını arıyorlar:
"İlgili makam neyi bekliyor? Hiç bir hizmet vermeden devletten maaş almaya devam eden öğretmen evi yöneticileriyle görüşerek öğretmenlerin mağduriyetini çözümünü neden soruşturmanın sonucuna bağladıklarını anlamış değiliz." diyorlar.

"Hendek kamuoyu ve eğitimciler  Milli Eğitim Müdüründen bu sorunun cevabını bekliyor ve bugüne kadar ki sessizliğini anlamlandırmaya çalışıyor." dediler.