Şehrin Doğusunda İçmesuyuna Güvence

Programda konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç ise, istikrar vurgusu yaptı; güçlü projelerin devamı için 1 Kasım’da muhtarlardan destek istedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Bayraktepe’de gerçekleştirilen toplantıya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz,  AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç,  Hendek Belediyesi Başkan Yardımcısı Sinan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, büyükşehir bürokratları ve muhtarlar katıldı.

Büyükşehir’e Teşekkür

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, “Hendek bölgesinde 91 muhtarlarımızla görev yapmaktayız. Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’ye yapmış olduğumuz ziyaretlerde muhtarlarımızın taleplerini iletmiştik. Büyükşehir Belediyemiz derhal taleplerimiz doğrultusunda mahallerimizde çalışmalarını başlattı. Bölgede görev yapan 91 muhtarımız adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Gece Gündüz Çalışıyoruz

Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizin içmesuyunu garanti altına alıyoruz. İlçenin ana su kaynağı olan Hendek Dikmen su toplama alanında ekiplerimizi çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede başlattığımız çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlarımız içmesuyunda kesinlikle bulanıklık yaşamayacak. Bizim hizmet önceliğimiz yol ve sudur. Her ilçemizin en uç köşesine hizmet götürebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü hizmet elimizi tüm ilçelerimize uzatıyoruz” ifadelerini kullandı. 




Su Yetersizliğine Son 

Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ olarak ilçemizde çok önemli hizmetleri hayata geçirdik. Yaklaşık 2,5 milyonluk Yeşilyurt içmesuyu projemizle bölgeye son derece modern teknolojiye sahip arıtma tesisi ve içmesuyu depoları inşa ettik. Şimdi ise bölgeye yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İhalesi gerçekleştirilen proje kapsamında Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtılan sağlıklı içmesuyu 4 bin 500 metre uzunluğundaki hatla Çobanyatak ve Şeyhler Mahallelerine taşınacak. Projeyle bölgede yaz aylarında yaşanan su yetersizliğinin önüne geçilmiş olacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.



Sağlam Altyapı 

 “Hendek Altındere ve Çamlıca bölgesi için projelendirdiğimiz 33 kilometrelik atıksu hattının inşasını tamamladık. Yaklaşık 4,5 milyon TL’lik çalışmamızın tamamlanmasıyla artık bölgenin atıksuları Hendek Atıksu Arıtma Tesisine ulaşacak. Ayrıca tamamlanan projemizle ilçemizin çevre geleceğini de garanti altına alıyoruz.  Büyükşehir ve SASKİ olarak şehrimizin sağlam altyapıya kavuşması adına yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

16 Bin Ton Asfalt

 “Hendek ilçemizde yaklaşık 3 milyonluk asfalt çalışması da yaptık. Çayırbaşı, Ortaköy, Beyköy, Yayalar, Hamitli, Servetiye ve Uzuncaorman Mahallelerinin grup yollarını asfaltladık. Yaklaşık 13 kilometrelik güzergâhta 16 bin ton asfalt kullandık. İnşallah yeni sezon asfalt programız kapsamında tüm ilçelerimizin grup yollarını asfaltlayacağız. Hendek’e planladığımız yatırımlar kapsamında ise yaklaşık 2 milyonluk yatırımla ilçeye modern bir köprü inşa edeceğiz. İçmesuyuna 10 milyonluk yatırımla Hendek İçmesuyu Şebeke İnşaatında da çalışmalarımız devam ediyor.” 

Tek Tek Not Alıyoruz

“Tüm ilçelerimizde görev yapan muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Toplantı da muhtarlarımızın taleplerini dinliyoruz. Tüm büyükşehir bürokratlarımız tüm muhtarlarımızın taleplerini tek tek not ediyor. Biz halkımızdan 5 yıl yetki aldık. Mahallerimize hizmet elimizi ulaştırırken muhtarlarımızla istişare ederek; çalışmalarımıza başlıyoruz. İlçede hizmetlerimizin devam edebilmesi için 1 Kasım’dan sonra hükümetimizin istikrarla yola devam etmesi gerekiyor. Muhtarlarımızın bizim her zaman yanında oldu. Şimdi ise hizmetlerimizin devam edebilmesi için, ülkemizin ve şehrimizin geleceği için güçlü istikrara oy vermemiz gerekiyor. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde de muhtarlarımız istikrarı oylayacak.”

Koalisyonla Yönetilecek Ülke Değiliz

Programın kapanış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Büyükşehir ve muhtarlarımız arasında güzel bir diyalog var. Muhtarlarımız Büyükşehir’e şahsi taleplerini değil, vatandaşların taleplerini iletiyor. Muhtarlarımız her seçimde bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra hep beraber gördük ki Türkiye koalisyonla yönetilecek bir ülke değil. Ülkemizde ve şehrimizde hizmetlerin devam etmesi için güçlü istikrara ihtiyaç var. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde milletimiz gözyaşı ve kan üzerinden siyaset yapanlara fırsat vermeyecek. 1 Kasım seçimleri Türkiye’nin ve Dünya’daki Müslümanlarının kaderi olan bir seçimdir” diye konuştu.