Hendek ilçe müftülüğüne bağlı yeni mahalle Kur’an kursunda pilot uygulama yapılacağı belirtildi, yeni öğretim programı çerçevesinde, çalışan zamanı kısıtlı olan veya farklı sebeplerle normal eğitim ve öğretime katılamayan vatandaşlarımız için mesai saatleri dışında ve hafta sonu da kurs verilebileceğini belirten ilçe müftüsü , Konuyla ilgili olarak Yeni mahalle Kur’an Kursuna yada Hendek ilçe Müftülüğüne müracaat edebileceklerini belirten Hendek Yeni ilçe Müftüsü Ekrem SAYLAN, yatılı kuran kurslarına sahip çıkılması konusunda bilgiler verdi.

Düzenlenecek olan kuran kurslarında 3 pilot uygulama yapıldığını belirten ilçe müftüsü, Bay bayan hocalar ile yaş sınırı olma dan hafta içi ve haftasonu ve Hendek Yenimahalle kuran kursunda günün her saati  dini bilgiler içeren kursların yapılacağını belirten ilçe müftüsü vatandaşları din konularında duyarlı olmaya davet etti.

İlçe müftüsü Ekrem SAYLAN’a yöneltmiş olduğumuz diğer bir soru ise , Merkezi sistem ile Ezan okunmasıydı. Bu konuya Diyanet İşler Genel merkezine yapılan şikâyetler doğrultusunda merkezi sistemini çeşitli ezan vakitlerinde devreden alınmasının uygun görüldüğünü ve bu şekilde uygulandığını bildirdi. 
Bunun yanı sıra yürütülmekte olan Hendek Rasım Paşa camii inşaat çalışmaları konusunda vatandaşların duyarlı olması, destek ve yardımlarını ilçemizin güzide eserlerin den olacak olan bu camii yapımı nın 4 bir elle sarılarak hızlandırılması konusunda vatandaşlar ve iş adamlarına büyük rol düştüğünü belirtti.