Rasimpaşa Camii yanında açılan kermesin açılışına, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, daire amirleri ve müftülük personeli katıldı. Açılış öncesi Yeni Cami İmamı Şinasi Karayel tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Öğrencilerimiz bölge birincisi


İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin bir konuşma yaparak “ Kuran Kurslarımız yararına ilkini açmış olduğumuz kermesimizi geleneksel hale getireceğiz. Kurslarımızda birçok hafızlarımız yetişiyor. Sarıdede Kuran Kursundan bir öğrencimiz Sakarya’da yapılan Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Marmara Bölge birincisi oldu. Bayanlarda Kuran-ı Kerimi güzel okumada Hacıkışla Kuran Kursu öğrencimiz Sakarya birincisi oldu. Yine bayanlarda dini bilgiler yarışmasında öğrencilerimiz, Sakarya birincisi olarak Hendek’imizi en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Bütün bunlar Hendek halkının Kuran kurslarımıza olan teveccühlerinin eseridir. Halkımıza müteşekkiriz “ Dedi.

Hendek, hayırda yarışan ilçe konumunda



Kaymakam İdris Akbıyık da, kermesin hayırlı olması dileklerinde bulunarak “ Hendek halkı hayır işlerinde Sakarya ve ülkemizde sayılı yerdedir. Hendek, hayırda yarışan bir ilçe konumundadır. İnşallah birçok hafızlar yetiştiririz. Allah hayırlarınızı kabul etsin “ Dedi.

Konuşmaların ardından kermesin açılış kurdelesini, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, hayırlı olsun dilekleri ile birlikte kesti. Daha sonra da pasta kesimi yapılarak kermes gezildi.

Kermes Pazar gününe kadar devam edecek.