Milliyetçi Hareket Partisi Hendek İlçe Başkanı Atilla Tezgel ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır beraberlerindeki bir heyetle dün önce Kaymakam Mustafa Ayhan’ı ziyaret ettiler. MHP heyeti burada söz konusu yer değiştirme ve atamalardaki mağduriyetleri dile getirdi ve bunların eğitime vereceği zarardan çekindiklerini ifade etti. MHP heyeti ayrıca eğitim camiasındaki çekişmelerin yaratacağı en büyük zarardan başta çocuklar olmak üzere yine eğitim camiasının zarar göreceğini söyledi.  Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ise MHP’li heyeti dinledikten sonra konuyla ilgileneceğini ve varsa mağduriyetlerin önüne geçileceğini ifade etti.

 


MHP heyeti daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ile görüştü ve kaygılarını Doğan’a da iletti. Heyet Sabri Doğan ile yaklaşık 20 dakikalık bir görüşme yaptı. Burada heyeti dinleyen Sabri Doğan atama ve yer değiştirmelerin puanlama üzerinden gerçekleştiğini ve usüllere uygun bir şekilde yürüdüğünü dile getirip eğitim dünyasındaki olası ayırım ve usülsüzlere taviz verilmeyeceğini dile getirdi.

 

MHP Hendek İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis üyeleri bu işin takipçisi olacağını beyan edip konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımladılar. Açıklama şöyle;

 

“Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı kanunla Okul ve kurum yöneticisi olan kişilerin tamamının bu görevleri sonlandırılmıştır. Çıkartılan yeni atama yönetmeliği ile de bu görevleri sona eren müdürler yeniden değerlendirilerek bazıları görevlerine devam ettirilmiş, bazıları ise 75 puanın altında bırakılarak görevlerine son verilmiştir. Görevden alınan okul müdürlerimizden bir  çoğu öğretmen olarak ilçemizde çeşitli okullara atanmış kimisi ise bu durumu içine sindiremeyerek yıllarca başarılı bir şekilde yönettiği okullardan ayrılarak emekli olmuşlardır. Yine bir tanesi var ki Sağlık Meslek Lisesi Okul müdürlüğünden alınmış bu da yetmezmiş gibi İlçe dışına, Geyve’ye tayin edilmiştir. Başka bir okul müdürümüzde bu yapılan haksızlığa dayanamayarak,Giresun’a tayin isteyerek tepkisini ortaya koymuştur.



Biz hiçbir zaman şunu savunmadık. İlçemizde değerlendirmeye tabi tutulan 19 okul müdürünün hepsi de gerçekten bu işi hakkıyla yapıyordu demedik. Biz her zaman hakkı, adaleti ve liyakatı koruyun, gerçekten bu işi yapan kişi her kim olursa olsun yani siyasi görüşüne sendikasına bakmadan hakkını verin dedik. Ama bu süreçte gördük ki bırakın insanlara haklarını vermeyi işi artık resmen kıyıma dönüştürdünü.19 okul müdürünün 16 sını görevinden alarak insanları mağdur ettiniz. Bu okul müdürlerinden değerlendirmeye girenlerden;


11 tanesi Türk Eğitim-Sen üyesi,6 tanesi Eğitim Bir-Sen, 1 tanesi Eğitim-Sen ve 1tanesi ise herhangi bir sendikaya üye değildi. Ama gel görelim ki değerlendirme sonucunda 11 Türk Eğitim-Sen li müdürün tamamı 3 eğitim bir-sen li,1 eğitim senli ve her hangi bir sendikaya üye olmayan 1 okul müdürünün görevlerine son verilmiştir. Yaptığınız değerlendirme sonucunda 75 puan üzerinde alan müdürlerin tamamı ise Eğitim Bir-sen üyesi olan okul müdürlerinden oluşarak yeniden atamaları yapılmıştır.


İş sadece böylede kalmamış, müdür yardımcılığı sürecinde de aynı taraflı tutumunuz devam ettirilmiştir. Hendek Halk Eğitim merkezine 3 kişi, Yenimahalle Cumhuriyet ilkokuluna 2 kişi, Kazimiye Cumhuriyet Ortaokuluna 1 kişi, Ticaret lisesine 1kişi,İmamhatip Lisesine 4 kişi, İmam Hatip ortaokuluna 1 kişi yine aynı sendikaya mensup olan yani Eğitim Bir-Sen üyeleri arasından seçilmiştir. Yine bu kurum ve okullardan alınan müdür yardımcılarının tamamı Türk Eğitim-Sen üyelerinden oluşmaktadır.


Yine ,şimdi mahalle olan köylerimizdeki okullara müdür yetkili olarak atadığınız bir çok kişide özellikle Eğitim Bir-Sen üyesi arasından seçilmiştir.


Tüm bunlardan sonra şu açıkça görülmektedir ki, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizler, tüm okullarda Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan, özellikle de Türk Eğitim-Sendikasına mensup bir tane dahi okul müdürü ve müdür yardımcısı bırakılmayacaksınız.


Yoksa bu atamaları,  Akp İlçe Başkanı Kemal Sofuoğlu’nun, Eğitim Bir-Senin İlçe Temsilcisi Kadir Göreme’nin veya bunların ağa babaları olan Akp Belediye Başkanı Ali İnci’nin  talimatlarıyla mı gerçekleştirdiniz?


Bunu yaparak İnsanların, okul müdürlerini çarşıda pazarda gördüklerinde, karşılarında Milletimizin saygın bir öğretmenini değil, siyasetçilerin yalakalığını yaparak hak etmediği koltuklarda oturan, eğitimci olmayan sadece koltuk sevdalısı kişiler gözükecektir.


Hendek’in eğitimine verdiğiniz bu büyük zarar telafi edilemez. Ama biz yine de bu olaylara çanak tutanları uyarıyoruz. Şayet bunu yapmaz iseniz yaptığınız hukuksuzlukları gündemde tutmaya devam edecek ve bu yapılan haksızlıkları parti olarak kurduğumuz Eğitim Komisyonumuz aracılığı ile tüm halkımıza duyuracağız.


Yine bu komisyon aracılığı ile hangi görüşten olursa olsun kendisine haksızlık yapıldığını düşünen ister öğretmenimiz, ister velimiz olsun herkesin hakkını sonuna kadar aramasını sağlayacağız. Hendek  hiç kimsenin atını istediği gibi oynatabileceği bir yer olmadığını göstereceğiz.


Hendek’te yaşayan ve bura da öğretmenlik yapan 800 ü aşkın öğretmenlerimizin hiçbir siyasi partiye ihtiyaç duymamasını sağlayacağız. Öğretmenlerimiz eğitime yoğunlaşıp bu tür ayak oyunlarından kurtulacaktır. Hiç kimse sahipsiz değildir.


Son olarak, yapmış olduğumuz bu ziyaretlerden olumlu yanıt almadığımız takdirde konuyu sayın Vali beye, Sayın il milli eğitim müdürlüğüne taşıyacağız.


Değerli halkımıza saygıyla duyururuz…”



MHP İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri