Hendek’te bir süre önce yapımına başlanan 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan 5000 kişilik Hendek Merkez Rasim Paşa Cami’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törende Kur£an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Dünya ikincisi olan Recep Yasan Kur’an-ı Kerim okudu.
Törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Müftüsü Ekrem Saylan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.  
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Hendek’in simgesi olacak

Törenin açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “Rasim Paşa Camimiz en büyük camilerin kubbelerinden daha büyük bir kubbeye ve sağlam bir yapıya sahip. Camimiz inşallah bin yıllar Hendek’imizin ve Sakarya’mızın bir simgesi olarak devam edecektir. Temel atma töreninde bulunmak hepimiz için büyük bir şeref. Çünkü;benim dedem de camii temel atma töreninde bulundu şerefine bugün hepimiz ermiş oluyoruz. Tüm siyasi partilerimiz de Camii yapılması konusunda söz verdi. Birlik içerisindeyiz. Hepsi yüzme havuzu, gençlik merkezi ile ilgili söz verdi. Bizde dedik ki ,aynı sözleri bizde veriyoruz.Bizde bu görevleri Allah’ın izniyle yapmış bulunuyoruz ve yapacağız.” Dedi.
Halkın eseri


Kaymakam Mustafa Ayhan “ Cami projesinin hazırlanmasından bugüne kadar getirilmesinde çok büyük bir gayret sarf edildi. Bu projenin oluşturulması için arkadaşlarımız gece gündüz  teknik elemanlar, müftülüğümüz ve belediyemizin gayret sarf etmeleri sonucu bu güzel proje ortaya çıktı. Bu eser ilçemiz halkının maddi ve manevi desteği ile ortaya çıkacak bir eser. Bu eserin yapılmasında maddi ve manevi destek veren ilçe halkımıza ve yardımsever tüm insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.Bu camii de Allah bizlere namaz kılmasını nasip etmesini diliyorum” dedi.
El birliği, iş birliği

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli de” Hep birlikte bir güzelliğe el attık. Belediye Başkanımız Ali İnci bugüne kadar başladığı hiç bir şeyi yarım bırakmadı. Bu güzel eseri de yarım bırakmayacak. Burada el birliği ve iş birliği çok önemli. Bu yerin kazandırılmasında büyük katkısı olan ve Camiinin de adını taşıdığı Rasim Paşamıza ve bu projeyi buraya sunan mimar arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bir ilçede olması gerekenin çok üstünde,  Hendek’e yakışır bir eseri hep birlikte ortaya çıkaracağız. İnşallah taahhüt ettiğimiz sürede bu mükemmel eseri  bitirerek, açılışını da hep birlikte yaparız. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” Dedi.
Hendek hizmetlerle kendisini Türkiye’nin ötesine taşıdı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük “Bu hayırlı ve mübarek günde birlikte olmak bana mutluluk verdi. Gerçekten Hendek yaptığı hizmetlerle ismini artık Türkiye’nin ötesine taşıyan güzel bir ilçemiz. Bugün temelini attığımız Camii, yer altından gökyüzüne ve kıyamete kadar Allah’ın evi haline gelen, insanoğlunun  yaradanı tanıması ve ona ibadet etmesi için kurulan mekan. Emeği geçen herkes için büyük bir sevap oluşturacak. Katılan destek veren, maddi yardımı olan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte bu tür camileri ecdadımız yapıyordu, onunla biz bütün dünyaya karşı övünüyorduk. Ülkemizin dünya çapında bir ülke haline gelmesi, yapılan hizmetleri ve eserleri de farklı hale getirdi. Hendek’te belirli ölçüleri, mimari özelliği ile estetiği ile dünya çapında bir camii yapılıyor. Bu ülkemizin, milletimizin, devletimizin artık ne kadar güçlü, itibarlı olduğunun da bir emaresi. Böyle büyük projeleri düşünebilen, bunları yapabilen bir milletin ferdi olmaktan,bunların yapılmasına hizmet eden devlet adamları da bizler için birer gurur ve mutluluk vesilesi oluyor.Böyle güzel bir eserin başlangıcında bulunmaktan mutluluk duyuyorum.İnşallah bitmesi de nasip olur.Hayırlı uğurlu olsun “ Dedi.
Konuşmaların ardından Hendek İlçe Müftüsü Ekrem Saylan’ın duasıyla, butona basılarak Rasim Paşa Camisi’nin temeli atıldı.
Program sonrası törene katılanlara aşure ikramı yapıldı.