Muhteşem eser hızla yükseliyor
Hendek Merkez Rasim Paşa Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Hendek´te 2011 Aralık ayında temeli atılan Hendek Rasim Paşa Merkez Camii, 37.5 metre kubbe genişliği ile Türkiye´nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin gözdelerinden

Hendek Merkez Rasim Paşa Camii, tamamen kubbeden oluşan modern mimarisi ile Türkiye´nin en gözde yapıları arasında yer alması hedefleniyor. 5000 kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii´nde 3000 kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor. Camii inşaatında kubbe kenar üstü kalıpları imalatı devam ederken, dört köşe kemerlerin kalıp işi tamamlanıp, kemerlerin demir imalatı işçiliği işleri başladı.
Örnek proje
Merkez Rasim Paşa Camisi’ne ayrı bir önem veren Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, camideki inşaat çalışmalarını sık sık yerinde inceliyor. Başkan İnci “ Örnek projemiz hızla yükseliyor. Camimizin tamamlanmasıyla ilçemize dev bir eser daha kazandıracağız. Gelecek 1000 yıla hitap edecek eserimize Hendek halkımızın da büyük katkısı vardır. Allah hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin” Dedi.