Yaşlılar bizim baştacımız


Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası Hendek’te Melek Nişancı Huzurevi’nde düzenlenen programla kutlandı.

Melek Nişancı Huzurevi’nde düzenlenen programa Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kerem Toprak, Huzurevi Müdürü Barış Ak, huzurevi sakinleri ve misafirler katıldı.


“Yaşlılıkta günler uzun yollar kısa”


Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürün ve değerlerin yarınlara taşınmasını sağlayan yaşlıların, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleri olduğunu ifade eden Başkan İnci konuşmasına şöyle devam etti: "Mevlana'nın, 'gençlerin aynada gördüklerinden daha fazlasını, ihtiyarlar bir tuğla parçasında görürler' sözlerinden hareketle yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Gençlikte günler kısa, yollar uzun, yaşlılıkta ise günler uzun, yollar kısadır tespitinden hareketle yaşlılarımızın uzun günlerinde yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz."

Devlet, emrinizde


Kaymakam Ayhan’da konuşmasında,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak insanların değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak yaşlı vatandaşlara götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Devletimizin sağladığı imkanlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Ancak devletimizin yaşlılarımızın sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarına toplumumuzun her ferdinin ve sivil toplum örgütlerimizin de katkı sağlaması, sunulmakta olan hizmetleri taçlandıracaktır. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur' sözüyle bize, yaşlılarımıza yönelik görevlerimizin önemini hatırlatmaktadır. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Günü'nü kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Evde bakıma plaket


Sosyal Hizmetler İl Müdür Kerem Toprak’ta, devletin yaşlılar için yaptığı çalışmalardan bahsederek, Sakarya’da 3800, Hendek’te 350 civarında kişiye evde bakım yapıldığını ve devletin bunları maddi olarak desteklediğini söyledi. Toprak, Sakarya’da yaşlısından, engellisine kadar muhtaç olan herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyleyerek, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Programda, evde yaşlısına bakan kişilere plaket verilirken, huzurevi sakinleri söyledikleri şarkılarla misafirlerle hoş dakikalar yaşadılar. Ayrıca okullar arası yapılan Yaşlılar haftası resim yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere de ödül verildi.