Hendek İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “ Hz. Peygamber ve Güven Toplumu “ konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı konuşmacı olarak katıldı.

Hendek Spor Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Sakarya İl Müftü Vekili Yunus Acar, İl Müftü Yardımcısı Necdet Harman, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ortaköy Mahallesi Cami İmamı Fethi Küçük tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Hz. Peygamber “ Mümin, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir “ buyurmuştur



İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin bir selamlama konuşması yaparak “ Bu yıl Kutlu Doğum programlarının teması “ Hz. Peygamber ve Güven Toplumu “ olarak belirlenmiştir. Her yönüyle güvenli bir toplumda yaşamanın ilkelerini Peygamberimiz ortaya koymuş, Dünya tarihinin en huzurlu ve en güvenli asrını insanlık tarihinin önüne koymuştur. O muhteşem asrın adı Asr-ı Saadettir. Huzur güven ve emniyet asrının en temel prensibini Hz. Peygamberimiz “ Mümin, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir “ buyurarak ortaya koymuştur. Birlik, beraberlik, huzur ve güven ortamının tesisinde ve devam ettirilmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum “ Diyerek, programa destek veren başta Kaymakam, Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına ve Hendeklilere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı tarafından “ Hz. Peygamber ve Güven Toplumu “ konulu konferans verildi.



Konferans sonunda, Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’ya Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü adına, Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı tablo hediye etti. Çiçek takdiminin ardından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Program, Sakarya İl Müftüsü Vekili Yunus Acar’ın yaptığı dua ile sona erdi.