Kütahya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması'na İlçemiz Hendek den Hendek Ortaköy Camii İmam - Hatibi Fethi Küçük İlimizi ve ilçemizi temsilen katıldı.

Kütahya İl Müftülüğü tarafından Ulu Camii'nde organize edilen yarışmaya, Kütahya'nın yanı sıra Çanakkale, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te yapılan yarışmaların birincileri katıldı.

Yarışmanın jüri başkanlığını İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ yaparken, üyeliklerini Müftü Yardımcısı Nihat Kök, Emekli Eğitimci Mehmet Emin Kavdır, Domaniç Müftüsü Recep Onat ve Tavşanlı Müftüsü Macit Amil yaptı.

Yarışmada, birinciliği Sakarya Hendek Ortaköy Camii İmam-Hatibi Fethi Küçük, ikinciliği Balıkesir Edremit Bayramyeri Camii Müezzini Emin Gönül ve üçüncülüğü de Kütahya Tavşanlı Erikli köyü İmam-Hatibi Cemalettin İşik elde etti.

Tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler, ilk üç yarışmacıya ise altın takdim edildi.
Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, "Ezan, vaktin ilanıdır. İslam'ın cazibe merkezi olduğuna, gönüllerin, nefislerin, nesillerin ve bütün insanlık camiasının Allah'a giden yolda birleşmesi, uzlaşması ve saf tutmasını ezan ile çevreye ilan ediyoruz. Onun için ezan bir cazibedir" dediği öğrenildi.