HENDEK’TE KESİMHANELER DENETLENDİ

Hendek Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Hendek Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Müftülüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından da bayram öncesinde kurban kesimhaneleri titizlikle denetlendi.

Nöbetçi veteriner ve zabıta görevde

İncelemelerde hijyenik kurallar, kesim yapılacak alan ve atıkların atılacağı yerlere kadar titizlikle inceleme yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Belediye Mezbahanesinde ve toplu kesimhanelerinde  bir imam bulunup İslami kurallara uygun olarak kesim yapılacak. Herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekim ve belediye zabıta ekiplerine ulaşılabilecek. Ayrıca Hendek Belediyesi tarafından, kontrolü sağlanamayan hayvanların da iğneyle uyuşturularak kontrolünün sağlanması için ekip görevlendirildi.

Vatandaş memnun

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, , sokaklarda kurban kesimleri yapılmaması konusunda vatandaşların duyarlı davrandıklarını belirterek “Hemşerilerimin, sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için her türlü tedbirleri almış bulunmaktayız. Bu yılda, geçen yıllarda olduğu gibi alnımızın akıyla bu hizmeti yerine getirebilmek için çalışmalarımızı tamamladık. Sokaklardaki kötü görüntülere sebebiyet vermemek ve çevre temizliği açısından belediyemiz tarafından her kurban bayramı öncesi toplu kesimhane yerleri tespit ediyoruz. Belediye Mezbahanemizde de kesim yapıyor ve kesilen kurbanı vatandaşın evine kadar götürüp kolaylık sağlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kesimhanelerde kurbanlarını kestirebilirler “ Dedi.

Hendek Belediyesi bayram boyunca açık olacak. Vatandaşlar 444 54 03 No’lu telefonu arayarak yardım alabilirler.