Kocaali ilçesinin köylerinde başlatılan katı atık toplama projesi Hendek köylerin de uygulamaya geçirileceği öğrenildi.

 
Sakarya İl Özel İdaresi tarafından sunulan bilgiye göre , köyler de yer alan mücavir alan sınırlarının dışında kalan ve bu bölgelerde oluşan katı yakıt ve atık çöplerin bertaraf edilmesi çalışmalarına 2012 yılı içersinde hız verileceği belirtildi. 

 
Sakarya Valisi Mustafa BÜYÜK’ün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda harekete geçen Sakarya İl Özel İdaresi konuyla ilgili olarak ilçelere bağlı köylerde ve bu ilçelere bağlı belediyeleri ile katı atık toplanması çalışmamaları konusunda projenin hazırlık safhalarının devam ettiğini ilçe belediyeleri ile hazırlanacak planlar ile Hendek İlçesi ve diğer ilçelerde projeye başlanacağı belirtildi.






 
Geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz Hendek Dikmen Yolu üzerinde yer "Hendek Çevre Katliamı" adlı haberimizde bu konuya değinmiştik. Bu tarz çevre felaketine yapılacak bu çalışmalarla buna benzer durumların yaşanmasına dur denileceğini düşündüğümüzü belirtmek isteriz.

Bilindiği üzere yol kenarlarının çöplüğe çevrilmesi, gerek sağlık açısından gerekse görsel kirliliklere sebebiyet vermesi nedeniyle pekte hoş karşılanmamaktaydı.