Hendek, yeni yapılan öğrenci yurdu ile bir süre önce hizmete sunulan üst geçitlerdeki asansörlerle komşu Düzce'nin hem gündemine oturdu hem de Düzcetv.com'da örnek gösterildi. 

Düzcetv.com'da yer alan bir haberde Düzce'de öğrenci yurdu ihtiyacı için gerekli adımların atılamadığı ifade edilerek, yetkililere Hendek örneği gösterildi.

Haberde Düzce'de bir yıl önce yurt yapılacağı sözünün verildiği, bunun için de bağış kampanyasının başlatıldığı belirtilerek verilen sözün tutulmadığı yazıldı. Düzcetv.com Düzce'de yurt yapılacağına dair verilen sözün tutulmadığını yazarak Hendek'teki gelişmeleri örnek gösterdi. Haberde yer alan ifade şöyle; "143 bin nüfuslu il Düzce, 76 bin nüfuslu ilçe Hendek kadar olamadı. Öğrenci yurdu yapılması için Düzce yer araya, bağış toplaya dursun, Sakarya Üniversitesi'nden Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'ne atanan öğretim görevlisi sayesinde Hendek, öğrenci yurdunu çoktan dikti." Hendek'te bir süre önce hizmete giren üst geçitlerdeki asansörler de haberde şöyle yer buldu; "...Son yıllarda büyük gelişme kaydederek neredeyse iki katı büyüklüğündeki Düzce'ye fark atan Hendek, ilk kez üst geçitlerindeki asansörlerle Düzce'de gündeme gelmişti."

Düzce'de, yetkililerin öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek adına söz verdikleri halde bu yönde somut bir adıma atılmadığını beyan eden Düzcetv.com Hendek'te ise barınma sorununun kalmadığını ifade ettii. Hendek'teki gelişmeleri örnek göstererek yetkililerini, verdikleri sözü tutmaya çağıran Düzcetv.com ifadelerine şu şekilde devam etti; "Kampanyanın ardından yurt için yer arayışına girildi ancak 1 yıl geçmesine, Ankara'da görüşmelerde bulunan siyasiler ve bürokratların sürekli 'yurt yapılacak, söz aldık, girişimler devam ediyor' şeklindeki beyanlarına rağmen, hala somut adıma atılamadı."

Düzcetv.com'da yer alan haberde Sakarya'da kurulacak ikinci üniversitenin Hendek'te olması için Hendek Belediyesi'nin tüm alt yapıyı hazırladığı da yazıldı.