" Değerli Kemaliye mahallesi sakinleri
Bazı çıkan haberlere dayanarak bir açıklama yapma gereği duydum.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki komisyon harici çıkan her türlü haber,dedikodu,bireysel ve sosyal medyada paylaşım gibi aslı olmayan sözleri dikkate alınmamasını rica ediyoruz ve son gerçeği şudur.

Evet Belediye Başkanımız İrfan PÜSKÜLLÜ beni çağırdı,gelişmeleri anlattı.Riskli olan iptal edildi 1/1000 Proje iptal edildi.Bundan sonraki gelişmeler herhangi bir zorlama olmadan mahalle sakinlerine danışarak bu mahalleye Büyük Şehir Belediye Başkanının yardımıyla da bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz dedi.Bende çalışmalarınızı yapın bu çalışma bittiğinde biz komisyona verin,önce biz komisyon olarak inceleyelim tabi bunu incelerken tek başımıza değil komisyonda iki mimarımız birde avukatımız var.

İnceleme sonucu Komisyonun kafasına yatarsa bunu tüm mahalle halkına sunarız.Son kararı yine mahalle halkı verir ve bizde bu kararı belediyeye sunarız.Bizim elimizde zaten halkının %90'nın fikri mevcut zaten biz Komisyona gelen teklif mahalle halkının şiddetle istemediği bir teklifse bunu biz halka sormadan Komisyon olarak geri çeviriyoruz.Bizim tek yaptığımız çalışma bu mahallede bu şekilde kalmaz.En uygun bir şekilde mahalleye şekil vermektir.Onun için durup duruken bir şeyler yazıp çizmek bizi birbirimize düşürmekten başka bir şey olmaz.

Belediye Başkanımız Sayın İrfan PÜSKÜLLÜ,açıklamasında zaten belirtmiş riskli olan kaldırıldı.1/1000'lik plan mahkemece iptal edildi.Buraya hiç bir firma toplu yapım için sıcak bakmıyor ifadesi kullanıyor. Daha ne desin bizim istediğimiz bu değil mi zaten. İşte yaptığımız çalışma bunlar olmadan yapılan bir çalışmadır.

Bu çalışmada şu anda bir netlik olmadığı için mahalle halkına yapacağımız bir açıklama yoktur.Olduğunda kesinlikle mahalle halkına sunulacaktır."

Muhammet ÜSTÜNDAĞ
Komisyon Başkanı    
."