Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Başpınar Mahallesi sakinleri ile toplantı yaparak, Kentsel Dönüşüm ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ne şekilde olunacağının anlatıldığı toplantı, Hendek Rasim Paşa Kültür Merkezi´nde yapıldı. Toplantıya Başpınar Mahallesi vatandaşları katıldılar
Kentsel Dönüşümde ilk hedef Kemaliye Mahallesi



Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak mahalle muhtarıyla bile görüşmediğini, kamuoyunda dolaşan dedikodular ve yanlış yönlendirilmeleri durdurmak, vatandaşlara doğruları anlatarak konuya vakıf olmalarını sağlamak adına bugün bu toplantıyı ilk kez düzenlediklerini ifade eden Başkan İnci; " Kentsel Dönüşümle ilgili olarak aldığımız karar , yeni binalar yapılarak kötü binaların önüne geçilmesi için bir rezevr alanı olarak şu anda belirledik. Bu karar net yapacağız anlamıda taşımıyor. Tütün tarlalarında sabahın erken saatinde tütün dikmeye giden insanların tırnaklarıyla meydana getirdikleri evleri ve edinimleri ortadan kaldırmayı Allah bana nasip etmesin. Bu projemizi Başpınar Mahallesi sakinlerine anlatacağız, eğer proje % 80 kabul görürse devam eder, kabul görmezse projeyi uygulamayız. Benim buradaki çalışmamı ben halkıma getirmeden icraatını yapmıyorum, yapmadımda" Diyen Başkan İnci, sözlerine şöyle devam etti " Kentsel Dönüşümle ilgili olarak birinci derecede Kemaliye Mahallesi´ni öncelikli ele alacağız. Yakın bir zamanda Kemaliye Mahallesi sakinleri ile oturup konuyu ayrıntıları ile anlatacağız. İlk hedefimiz yaklaşık 50 dönümlük alanda kentsel dönüşümü başarmaktır. Bu projeyi başarmanın ardından Başpınar Mahallesi sakinlerine burayı örnek göstererek aynı projeyi, Başpınar Mahallesi sakinlerinin onayına sunacağız, %80 kabul oyuna ulaşılması durumunda projeyi Başpınar Mahallesi´nde devam ettireceğiz " Dedi.

Başkan İnci, Kentsel Dönüşüm projesinin neden icap ettiğinde şöyle açıkladı " Başpınar Mahallesi´ndeki yapı içersinde bazı vatandaşların küçük yerleri var. Bu küçük alanın üzerindede bir-iki göz binası var. Bu bina yıkıldıktan sonra buraya bina yapma şansı yok. Şu anda bu yapı kentsel dönüşümle alakalı değil Kentsel dönüşüm olmasada yapamaz. Yapabilmesi için yakınındaki komşusuyla birleştirmesi lazım. Şimdi bu 40-50 mtre karelik binalarını yıkanların birleşme yapma zorunlulukları doğuyor. İşte bu nedenlerden dolayı Kentsel Dönüşüm buraya gerekli" Dedi.
Kimsenin cebinden 25 kuruş çıkmayacak


Başkan İnci, Basşpınar Mahallesi´ndeki Kentsel Dönüşüm alanında genellikle 1-2 ve üç katlı yapıların olduğunu, bu binaların bazılarının eski bazılarının yeni olduğunu, bazılarının arazisinin küçük bazılarının büyük arazileri olduğunu belirterek " Kimsenin hakkı zayi olmayacak. Kentsel Dönüşüm yapılırken bu binaların büyük bir kısmı korunacak. Ama zorunlu olarak, yola geliyorsa onun hakkını zayi etmeden, elinden,cebinden 25 kuruş azalmadan burada modern bir şehir meydana gelecek" Dedi.
Uludere Projesi gösterildi


Başpınar Mahallesi´nde istek olmazsa projeyi uygulamayacağının altını çizen Başkan İnci, ilçeyi ortadan ikiye bölen ve Başpınar Mahallesi ile özdeşleşen Uludere Çayı üzerinde yapımı devam eden projenin slaytını göstererek vatandaşlara izletti. Proje ile ilgili olarak da bu şehrin modern bir şehir olduğunu, bu proje ile Başpınar´la birlikte ilçenin farklı bir vizyon kazanacağını , Başpınar Mahallesi´nin slyatta görüldüğü gibi olacağını kimsenin cebinden para çıkmadan mahallenin kalitesinin yükseleceğini belirtti.
Toplantı sonunda Başkan İnci, vatandaşların sorularını cevapladı.