Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşümde bilgilendi

Hendek Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hendek Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm' projesinde 598 daire olacak.

Hendek Kemaliye Mahallesi’nde başlayan Kentsel Dönüşüm projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hendek Gençlik Merkezi 3D Sinema Salonu’nda yapılan Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısına Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Belediyesi Fen ve İmar İşleri teknik ekip ve Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Kemaliye Mahallesi sakinleri katıldı.

Yeni bir yaşam alanı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kemaliye Mahallesi’nde anlaşma sağlanan mahalle sakinleri ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Başkan İnci, hak sahiplerine projeleri göstererek, vatandaşları konuyla ilgili olarak aydınlatarak “Projemiz üzerinden sizleri bilinçlendirmek adına bilgilendirme toplantısı düzenledik. İçiniz rahat ve ferah olsun. Sizleri biran önce evlerinize kavuşturmayı hedefliyoruz. Projemize başlamadan önce Hendek’teki tüm mimar ve mühendislerle bir araya gelip, onların da fikirlerini aldık. Daha sonra siyasi parti temsilcilerimizi davet edip onların da fikirlerini aldık. Şu an üç bloğun inşaatı tamamlanmak üzere, inşallah diğer blokların da temelini en kısa sürede atıp projemizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu şehir hepimizin. Projemiz tamamlandığı zaman örnek bir proje olacak. Kentsel Dönüşüm ile birlikte sizlere yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz “ Dedi.

598 Daire

Ocak 2013’te Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen ve Nisan 2013'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk yıkımın gerçekleştirildiği Hendek Kemaliye Mahallesi’nde yerinde dönüşüm projesi kapsamında temel atılarak, üç bloğun yapımı tamamlanma aşamasına geldi. 1100 kişinin yaşadığı 63 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilecek olan yeni kentsel dönüşüm projesinin yüzde 30’u inşaat, yüzde 70’si ise yeşil alan, meydan, park gibi sosyal donatı alanlarından oluşacak. Toplam 18 bin metrekarelik tabana sahip inşaat alanı içerisinde yer alan tüm binaların bodrum katları otopark olarak tasarlandı. Hendek Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kemaliye Mahallesi Kentsel Dönüşüm' projesinde 598 daire olacak.