Hendek Gençlik Merkezi Düğün Salonu’nda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Garnizon Komutanı Yzb. Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Firdevs Karahan, daire müdürleri, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Program öncesi Kaymakam Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, masaları tek tek gezerek misafirleri selamladı.

Ülkemizi savunmaya devam edeceğiz








Programda bir konuşma yapan Kaymakam Orhan Burhan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle biraraya geldiklerini belirterek “ Bugün şehitlerimizden Mehmet Baykara’nın annesini kaybettik, kendisine Allahtan rahmet ailesine de başsağlığı diliyorum. Bu ülkede, bu coğrafyada yaşamak çok zor, 1915 yılında Çanakkale’de başlayan, ülkemizi savunma ve müdafaamızda, Kurtuluş Savaşı’nda ve sonra Kore ardından Kıbrıs, ardından terörle mücadele kapsamında güney ve güneydoğuda asker, kolluk görevlilerimiz, öğretmenlerimiz ve pek çok insanımızı silahlı eylemler sonucu kaybettik, şehit verdik. Ardından 15 Temmuzda, son olarak da Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonunda şehitler verdik. Allaha şükürler olsun tüm bunların neticesinde her ne kadar şehitler verdiysek, canımız yansa da vatanımızı sonuna kadar savunmuş olduk. Savunmaya da devam edeceğiz bu konuda hiçbirimizin şüphesi yok. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve gazilerimize acil şifalar diliyorum “ dedi.

Program sonunda protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile birlikte sohbet etti.