İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Nüfus Müdürü Turgay Azın ve  Mal Müdürü Muammer Öğretici ile birlikte Şehit Mahmutbey Ortaokulunu ziyaret eden Kaymakam Burhan, okulda bir dizi incelemelerde bulunarak bina ve derslikleri gezdi. Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu inceleme esnasında Okul Müdürü Recep Yazıcı’dan bilgi alan Kaymakam Burhan, öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti.


Eğitimin öneminden bahseden Kaymakam Burhan, merkezi ve yerel imkânlarla tüm fırsatları değerlendirerek Hendek’te eğitimin kalitesini daha yukarılara taşımak istediklerini belirtti. Ardından Hendek’e bir fen lisesi kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. TEOG Sınavlarında Hendek birincisi olan Sevdenur Begen ile karşılaşan Kaymakam Burhan, Sevdenur'a daha çok çalışmasını tavsiye ederek Hendek'in adının başarı ile anılması konusunda kendisinden söz aldı.


Şehit Mahmutbey Ortaokulundan memnun olarak ayrıldığını ifade eden Kaymakam Orhan Burhan ve beraberindekiler daha sonra Mustafa Asım İlkokulunu ziyaret etti.


Kaymakam Sayın Orhan BURHAN ve beraberindekiler Mustafa Asım İlkokulunda sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettiler. Okul Müdüründen okulla ve eğitim bölgesi ile ilgili detaylı bilgi aldılar. Öğretmenlerle yapılan toplantıda öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Sayın Kaymakamımız Orhan BURHAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sabri DOĞAN daha sonra Mustafa Asım İlkokulu’ndan ayrıldılar.