SATBİS’i anlattılar

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’yü makamında ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Müdür Yardımcısı Gündüz Doğan Öztürk, Folklor Araştırmacısı Suzan Bingöl, Uzman Ömer Karadeniz, Sakarya Valiliği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi’nden proje uzmanı, Bünyamin Göl, Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker, Sakarya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacı ile hayata geçirilen ‘SATBİS Projesi’ ile ilgili bilgi verdiler.

Sakarya’nın potansiyeli ortaya çıkmalı

SATBİS Projesinin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan İrfan Püsküllü, “Sakarya’nın kültür ve turizm değerleriyle ilgili bilgilerin bir sistem tarafından yönetilmesi, turizm altyapısı oluşturarak sürdürülebilir turizm anlayışının kazandırılması, turizme yapılan yatırımların artmasına katkıda bulunması amacıyla hazırlanan proje ile turizm yatırımları da daha planlı olacaktır. Sakarya; İstanbul, Bursa, Ankara gibi metropol şehirlere çok yakın ve turizm potansiyeli olan bir şehir. Bu dinamiği hareketlendirmek bizlerin elinde” diye konuştu.

Yayla, kayak, ekolojik turizm

Hendek’te turizm alanları ile ilgili bilgi veren Başkan Püsküllü, “Dikmen, kayak merkezi olarak çok ideal bir yer. Yine yayla turizmi için Çiğdem Yaylası, Keremali, Çamlıca Gölü,  muazzam yerler. Selman Dede Mesire Alanı ile Bayraktepe’nin bulunduğu Çamdağı’na yapılacak bir otel ile spor kulüplerinin kamp yapacağı harika bir alan oluşturmak mümkün. Otel de konaklayacak olan takımlar Selman Dede Mesire Alanı’nda bulunan iki futbol sahasında çok rahat antrenman yapabilirler. Dağ çileği, Hendek hurması, ıhlamur, kestane gibi ürünlerin ön planda olduğu ilçemiz ekolojik turizme de müsait ”dedi.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye verdiği bilgiler ve işbirliğinden dolayı teşekkür etti.