Karateciler Türkiye Şampiyonası’nda

Hendek Belediyesi Karate takımı 9-12 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Ümit Genç 21 Yaşaltı Türkiye şampiyonası ve Avrupa Milli takım seçmelerine katılmak üzere İstanbul’a gitti.

İstanbul Hidayet Türkoğlu kapalı spor salonunda yapılacak olan olan Ümit Genç 21 Yaşaltı Türkiye şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerine Hendek Belediyesi Karate takımı 15 sporcu ile katılıyor.

Ümit Genç 21 Yaşaltı Türkiye şampiyonasında ilk dört dereceye giren sporcular Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacaklar. Hendek Belediyesi Karate takımı 15 sporcudan en az 7 sporcu ile Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerine katılmak için hedef belirledi.

Daha önce ki şampiyonalarda Milli Takım kadrosuna seçilen ve şampiyonalarda ilçemizi temsil eden Büşra Tosun, Nurcan Çiçek, Doğan Ateş, H. Beyza Ünlüsoy, Kübranur Büyüktazim, Aslıhan Aygüneş, Kerem Ali Zeren’in Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerine katılması beklenirken, Dilara Birinci, Ümit Atış, Volkan Karagöz, Mutlu Altuntaş, Numan Başaran,Tuğçenur Büyüktazim ,Hülya Altun ve Aydan Başkurt dereceye girmek için mücadele edecekler.

Antrenör Nurkan Kayacık sporcularına inandığını söyleyerek “ Türkiye şampiyonası sonrası Avrupa şampiyonası milli takım kadrosuna ilçemizden yine bir ilki başararak bir çok sporcumuzu katmak istiyoruz. Bunu başarabilecek güçteyiz. Sporcularıma inanıyorum” dedi.