Dün gece başlayan yoğun kar yağışı gün boyunca aralıklı bir şekilde sürdü, akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı ve ilçe genelinde kar kalınlığı yer yer 15-20 cm olduğu gözlemlendi. 


Hemen akla gelen, yollardaki son durum oldu, yoğun kar yağışının birkaç defa tekrarlaması ve diğer yağış oranları düşünüldüğünde kar yağışının ilçe genelindeki yaşam şartlarındaki zorlukların önüne geçilmesi için yapılan çalışmalarla hazırlıklı  ve sürekli bir şekilde  yol temizleme çalışmaları sürdüğü öğrenildi. 

Her ne kadar yol açma çalışmaları sürdürülmekteyse de ilçeye bağlı bazı köy yollarının yoğun kar yağışı neticesinde kapandığı düşünülüyor. 
Kar yağışının yoğun yaşandığı il genelinde bir çok trafik kazası yaşandığı, yaşanan trafik kazaları nedeniyle sürücülerin oldukça dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan trafik ekipleri, HENDEK D-100 kara yolundaki son durumu inceleyerek araçların kontrollü bir şekilde ilerlemelerini sağladığı öğrenildi. 
Yer yer tipili yağan kar nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü, hava sıcaklığının – 2 derecelere kadar düşmesi nedeniyle yol zemininde buzlanmalar olabileceği konularında uyarılarda bulunuldu.