İnşaatçılar taşınıyor Hendek Belediyesi ilçe girişinde bulunan inşaat malzemesi, kum, tuğla, demir gibi malzeme satan firmaları ilçe girişinden kaldırılması çalışmalarında sona gelindir. İnşaatçılar yeni yapılan siteye taşınmaya başladı.

İnşaatçılar şehir dışına

İlçe girişinde ve mahalle aralarında inşaat malzemesi (kum, mıcır, kiremit, tuğla, demir…) satan firmaları radikal bir kararla Akova Mahallesi’ne taşıyan Hendek Belediyesi, ilçe girişindeki görüntü kirliliğine son veriyor. 25 bin metre kare alanı 12 parsele bölen Hendek Belediyesi, site girişine Belediye kontrol noktası ve belediyeye ait bir kantar da yaparak, düzenli bir site oluşturuyor.

Önce firmalarla görüşüldü

Bir süre önce kaba inşaat malzemeleri satıcıları, inşaat demircileri, kumcuların temsilcilerini toplayarak, bu sektörlerde faaliyet gösteren ticarethaneleri şehir dışına çıkarmak istediklerini belirten Başkan İnci, projeyi kısa sürede hayata geçirdi. Başkan İnci, yaptığı açıklamada şehir içinde görüntü ve çevre kirliliğine neden olan iş kollarının şehrin dışında ki müsait alanlara taşınması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu konuda iş yeri sahiplerinin zarar görmemeleri için sürekli fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız karşılıklı görüşlerden çıkan en iyi sonucu uygulayarak şehir merkezini rahatlatıp Hendek’i yaşanabilir en güzel kentlerden biri haline getirmek” dedi.

Belediye tartacak

Şehir dışında 25 bin metre kare alanı 12 parsele bölerek firmaları buraya taşınmaları için gerekli anlaşmaları yaptıklarını söyleyen Başkan İnci, “Site girişine belediye kontrol noktası yaparak ve yine belediyeye ait bir kantar koyduk. Böylece her firma kantar yapma zahmetinden kurtulduğu vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla malzemesini alacak. Ayrıca vatandaşlarımız tüm firmaları aynı yerde bulma imkanına sahip olacak. Burada her firmanın malzemesini koyabileceği alanlar ve ayrıca 70 mt kare bürolar olacak.”diye konuştu.

“Gelin, Hendek’i birlikte yönetelim”

İlçenin güzelleşmesi için tüm çalışmaları yapacaklarını söyleyen İnci, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini fakat tarafların memnuniyetini de önemsediklerini belirterek, “’Ben yaptım, oldu.’ Mantığıyla hareket etmiyoruz. Bizim 1999’da ilk sloganımız “Gelin Hendek’i birlikte yönetelim” idi. 1999’dan bu yana aynı düşünceyle hareket ediyor, istişareye ve ortak akıla önem veriyoruz. İlçemizi güzelleştirirken ve geliştirirken karşılıklı memnuniyet bizim için çok önemli. Çünkü bu şehir hepimizin, tek taraflı memnuniyet asla arzu ettiğimiz bir durum değil. Bu şehir güzelleşecek, bu şehir gelişecek ve hep beraber mutlu olacağız”dedi.