Hendek İmam Hatip Lisesinde görev yapmış emekli olmuş idareci ve öğretmenler ile mezun olan öğrenciler bir araya geldi.

Mezunlar Buluşmasına;

Hendek Belediye Başkanı İrfan PÜSKÜLLÜ, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal SOFU, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İLHAN, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÇUHADAR, Hendek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ferhat Sunman , Hendek İlçe Malmüdürü Muammer ÖĞRETİCİ, SP Hendek İlçe Başkanı Ferhan AĞRA, emekli öğretmenler ve mezun öğrenciler katıldı.

Program İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Akabinde Hendek İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden K.Kerim’i güzel okuma Sakarya birincisi Recep KARAYEL tarafından Kur’an-ı kerim tilaveti yapıldı
 Programda ayrıca Beylice İlkokulu Din Kültürü öğretmeni  dem KILIÇ, Kasım TORUNOĞLU, ve Cüneyt ÇAKAR tarafından tasavvuf musikisi ziyafeti verildi 

Aynı zamanda programın sunuculuğunu da yapan Şahit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu müdürü Selçuk TAZİM konuşmasında:



Derneğimiz kurulduğunda ilçemizde 1 imam hatip lisesi 1 tane de imam hatip ortaokulumuz vardı. Rabbim bereket verdi an itibari ile bir imam hatip lisemiz 6 tanesi merkezde 3 tanesi köylerde olmak üzere toplam 9 tane imam hatip ortaokulumuz oldu. Artık çok daha büyük bir aileyiz. İlgilenmemiz gereken çok daha fazla öğrenci var. Velilerimiz evlatlarını gönül rahatlığı ile okullarımıza göndermekteler. Hendek ilçemizdeki imam hatip ortaokullarına öğrenci gönderme ortalaması Türkiye ve Sakarya ortalamasının çok üzerindedir. Bu başarı başta okullarında canla başla çalışan evlatlarımız için emek veren idarecilerimiz ve öğretmenlerimizindir. Biz HİMDER olarak okullarımız ve öğrencilerimizin başarıları için elimizden gelen yardımları yaptık ve Rabbim müsaade ettiği ölçüde yapmaya devam edeceğiz. Geçen yıl 30 öğrencimize burs veriyorduk. Siz değerli mezunlarımızın da destekleriyle bu yıl 40 öğrencimize burs verebiliyoruz. İnşaallah önümüzdeki yıl yine sizlerin de destekleriyle burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını daha da arttırmayı hedefliyoruz.

Ayrıca Bugünkü buluşmamız anneler gününe tevafuk etti. ''Cennet Anaların Ayakları Altındadır.'' Demişti Allah Resulü Gerçekten de anaların hakkı ödenmez. Herkesin annesi kendisine özeldir. Elbette annelerin değeri sonsuza dek devam etmelidir fakat Anneler Günü olarak bilinen bu özel günde anneler kendilerini daha başka bir hissetmektedirler. Ben bu vesileyle evlatları uğrunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onlara karşı sonsuz sevgi ve şefkat taşıyan kıymetli annelerimizin anneler gününü kutluyorum

 Sizlere faaliyetlerimize verdiğiniz desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum dedi.



Dernek başkanı Fatih TAZİM konuşmasında

 " Sayın  İlçe Milli Eğitim Müdürüm şube müdürlerim siyasi partilerimizin değerli mensupları saygıdeğer basın mensupları çok kıymetli müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz Hendek İmam Hatip Lisesinin güzide mezunları ve mensupları derneğimizin her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu mezunlar günümüze hoş geldiniz sefalar getirdiniz hepinizi en derin saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hepimiz asırlar boyunca birçok medeniyete ve güzelliklere ev sahibi yapmış değerli bir coğrafyada yaşamaktayız Anadolu’nun bağrından yetişen Mevlanaların Yunus Emrelerin Koca Sinanların ve daha nice büyük zatları her bir karış toprağını manen zenginlikleriyle yoğurdukları bu topraklar Seyit Onbaşılar Ömer Halisdemirler Fethi Sekinler ve binlerce şehidimizin mübarek kanlarıyla şereflenmiş Ve bizlere bırakmış oldukları iman vatan millet ve bayrak gibi mühim değerler ile birlikte özleşmiş ve bütünleşmiştir İman ve inanç kavramları ile özdeşleşen vatanımız tarihler boyunca İslam’a ve İslam’ın yayılmasına çok büyük katkıları olmuştur öncelikle Müslüman olmaktan tarihe adını şan ve şerefle yazdıran yüce vatanımızın bir ferdi olmaktan gurur duymalıyız bu vatanın evlatları olarak Allah ve resulünün kelamını yaymaya gönül vermiş ümmetin önderi ve dava adamı hak yolunda çalışan adı ve manası ile bütünleşmiş ve imam hatip bilincini yaşıyor olmaktan da ayrıca gurur duymalıyız İmam hatipli olarak kalabilmeli ve buna göre yaşamalıyız dedi.
Dernek başkanı Fatih TAZİM’İN ardından eski hocalar adına Nuri SAKÖNDER ve İmam Hatip Lisesi müdürü Osman YILKIN’DA birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesinin kurucu müdürü İlahiyatçı Yazar Ragıp GÜZEL tarafından dua yapıldı. 

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı mezunlar buluşmasında etli pilav ve tatlı ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.