Hendek Halk Eğitim Müdürlüğü, Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi katkılarıyla Hendek Melek Nişancı huzurevinde 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Hendek Türk Sanat Müziği korosu eşliğinde kutlandı. Programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve eşi, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve eşi Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve eşi, Sakarya il Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve eşi, Sakarya Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Kerem Toprak ve AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları katıldı.

Program Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin huzurevindeki yaşlıları odalarında ziyaret etmeleriyle başladı.

41 kişilik koro

Programın sunuculuğunu yapan Zafer Konuk, “Koromuzun geçmişi çok eski ve çok temiz. 193’lara dayanır. Burada kurulan bir fasıl heyeti vardı. Biz onların çocukları olarak devam ettirmeye çalışıyoruz. “ diyerek, geceye renk katan heyeti yakın gelecekte vermeyi planladıkları konserde görmeyi çok arzuladıklarını ifade etti.. Daha sonra 41 kişiden oluşan Türk Sanat Müziği Korosunun söylediği müziklerle huzur evi yaşlıları ve misafirler güzel dakikalar geçirdi. Vali Büyük, tebrik etti

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, konser sonunda yaptığı konuşmada; “Amatör bir grup ama profesyonelce icra ettikleri bu sanat faaliyetlerinden ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Bu gün ayrıca bu güzel konserin yanında Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilimizin Hendek Melek Nişancı Huzur Evi’nde yaşlılarımızı da memnun eden, böyle bir etkinlik onların yapmış olduğu faaliyeti çok daha değerli kıldı. Bu vesile ile yaşlılarımızı selamlıyorum onlara hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” Dedi.

Program sonunda Başkan İnci, verdikleri konserle yaşlılarımıza güzel bir gece yaşattıkları için sanat müziği korosuna teşekkür ederek, Bayraktepe’de kahvaltıya davet etti.

Gecenin sonunda Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün eşi Emine Büyük ve Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan’ın eşi Sevilay Ayhan Türk sanat müziği korosuna çiçekler dağıttı.