Hendek ilçesinde Hendek belediyesi ve Kızılay Hendek şubesi tarafın dan organize edilen, düzenlenen yardım çadırında kurulduğu ilk günden beri hınca hınç yardımlar sürdürülmekte. Son olarak kampanyada toplam tutarını açıklayan ve yardımların sürdüğünü belirten yetkililer nakit yardımları nın 200 bin tl yi geçtiği açıklamasını yaptılar. Yardım çadırının bayram dada açık olduğunu belirttiler.

Geçen yıl Ramazanda sel felaketi ile karşı karşıya kalan Pakistan´a yardım eli uzatan Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi ve Hendek Kızılay´ı,  bu yardım kampanyasına gösterdiği hassasiyetle 55 ili geçerek hendek ilçesi olarak geride bırakmıştır.

Pakistan´a gönderilen gıda, giyim ve ev eşyasının yanı sıra kampanyada toplanan nakit yardımları ile orada ayrıca birde Hendek Mahallesi kuruldu, bu yıl Pakistanda kurulan Hendek Mahallesinde Hendek Belediyesi katkıları ile verilen İftar Yemeğine yaklaşık olarak 1000 kişinin katıldığı tamin ediliyor.

Bu Ramazan ayında ise açlık ve kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkesi için 12 Ağustos Cuma günü açılan ve ramazan bayramın son gününe kadar açık olacak olan yardım çadırıyla Afrika ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine Hendekli Yardımseverler tarafında bir kez daha yardım eli uzatılıyor ve hendek ilçesi kendi yardım rekorunu bir kez daha kırdı. 27 ağustos gecesi yapılan röpörtajımızda toplam yardım tutarı nın 200 bin tl yi geçtiği belirtildi.
 
Hendek Belediyesi karşısın da kurulu olan Afrika'ya yardım çadırın da sabah 09:30 satlerin den akşam 00:00 saatlerine kadar görevli personel tarafın dan yapmış olduğunuz yardım tutarları ayrıştırılarak fitre, zekat ve nakit yardımlarınız ayrı ayrı kayda alınmakta.

Yardım masasında nüfus bilgileri ve iletişim bilgileri kayıt altına alınarak bağışlanan tutarlar, Hendek halk bankası müdürlüğüne bağışçı adına yatırılıp bir ertesi gün yardım çadırından banka dekontlarını alabileceklerini Hendek Kızılzy Şubesi yetkilileri belirtmektedirler.


Hendek ilçesine misafir olarak gelen Somalili Hacı Nuh'da Afrika Yardım Çadırını ziyaret ederek yapılan yardımlar konusunda şükranlarını belirtti, Görevlilerle hatıra fotoğrafı çektiren Nuh hendek ilçesini çok beğendiğini, Türk milleti ve özellikle Hendek halkının  yardımseverliği için teşekkürlerini dile getirdi.