Hendek Eski devlet hastanesinin bir bölümü yıkıldı, diğer  4 katılı bölümü ise Hendek İl Sağlık müdürlüğüne tahsis ederek, vatandaşlara hizmet vermeye geçen yıl başladı. 

Her bir kata bir sağlık ocağına göre hazırlanması vatandaşların beğenisini kazanmıştı, fakat 4 kat olması nedeniyle, katlara ulaşmada özellikle yaşlıların ve özürlü vatandaşların, sağlık ocaklarına ulaşabilmesi için büyük rol oynayan asansör , gelen şikayetler sonrasında uzun bir süredir arızalı bir şekilde yapılmayı beklediği öğrenildi. 

Hendek 1. Aile Sağlığı Merkezi, Hendek 3. Aile Sağlığı Merkezi ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün yer aldığı binada, nüfusun en yoğun olduğu merkez mahallelerin Aile Sağlık Temel hizmetleri sunulmakta. Bir çok yaşlı vatandaş, süreli receteli ilaçlarının yeniden yazılabilmesi için, çeşitli zaman dilimlerinde Mutlaka Aile Hekimlerine giderek ilaçlarını yazdırmaktalar. Gelin görün ki, yaşlılara bu son modern hazırlanan Aile Sağlığı merkezlerinde, merdiven çıkmak zorunda kalıyorlar. 

Eski hastane döneminde yapıldığı öğrenilen asansörün, sürekli arızalandığını belirten yetkililer, asansörün kullanılamaz halde olduğunu bu nedenle tamamen yeniden yapılmasının gerektiğini belirtiler.

Üzerinde arızalıdır yazısı asılı olan asansörlerin , ne zaman yapılacağı konusunda, kurum yetkililerinde öğrendiğimiz bilgiye göre, bir ay gibi uzun bir süre içerisinde asansörün yapılacağını öğrendik. 

Temel sağlık hizmetlerini onca basamak çıkıp almak zorunda kalan yaşlı vatandaşların 1 ay gibi uzun bir süre daha basamak çıkmaları gerekecek. 

Bu arızanın giderilerek , yaşanan sorunun çözülmesi için gerekli Sağlık ve Hizmet birimlerini Hendek ilçe halkı adına göreve davet ederiz.