Bu yıl ilki gerçekleşen, Harmantepe Erikdüzü Yayla Şenliği’ne çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı. Üç gün süren şenlikte panayır da kuruldu. Erikdüzü Yayla Şenliği’ne Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Ankara İl Koordinatörü Recep Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültürel zenginlik

Şenlikte bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Harmantepe Erikdüzü Yayla Şenliği’nin bu yıl ilkinin gerçekleştiğini belirterek “ İlçemizde birçok etkinliğe imza attık. Çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşımızı ağırladık. İlçemizde birçok etnik grup bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Bu da kültürel zenginliğimizin göstergesidir. Burada ilki gerçekleştirilen yayla şenliğinde yine Hendekliler olarak buluştuk. Allah, birliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum”dedi.

Çocukluğumun geçtiği topraklar

Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş da bir konuşma yaparak “ Çocukluğumuz buralarda geçti. Çocukluğumun geçtiği topraklarda olmaktan çok mutluyum. Bu yıl böyle bir etkinlik düzenlenmesi güzel bir olay. Burada güzel anılarım oldu. Bu güzel organizasyonda emeği geçen başta Hendek Belediye Başkanımız Ali İnci’ye, ekibine ve Harmantepe köy sakinlerine teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapılıyor. Herkese iyi eğlenceler diliyorum “ Dedi.

AK Parti Ankara İl Koordinatörü Recep Yıldırım ise, şenliğe katılanlara iyi eğlenceler dileyerek, şenliğe katkılarından dolayı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Harmantepe köy sakinlerini tebrik etti.

Harmantepe Erikdüzü Yayla Şenliğinde, Hayri Yaşar Karagülle, Meryem Akyüz, Emine Çilingir, Rüştü Çavuş, Özgür Birinci, Yasin Kılıç, İsmail Güler, İsmet Gönülaçar, Leyla Ezgihan, Kadir Sarı, Erkan Yeşilyurt sahne alırken, Orkestra Engin, Davulcu Nuri Becit yaylacılara keyifli saatler yaşattılar. Üç gün süren şenlikte vatandaşlar bol bol horon oynayıp doyasıya eğlendiler.