Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Hendek’te düzenlenen yardım kampanyasında toplanan, 20 ton un, 500 battaniye Suriye'ye gönderildi.

Hendek halkı seferber

Hendek Belediyesi ve  İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Temsilciliği tarafından, Hendek’te düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 20 ton un ve 500 battaniye, törenle Suriye’ye gönderildi.Hendek halkı yardım kampanyasında seferber oldu.

Muammer Sencer Caddesi’nde düzenlenen, Suriye'ye gönderilmek üzere içerisinde un ve battaniye olan 1 tır dolusu yardım kampanyasının uğurlama törenine, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İHH Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, AK Parti Sakarya İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Deniz ve yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

Dualarımız onlarla

Törende bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “ Hendek halkı yardımda her zaman ön planda olmuştur. Nerede yardıma muhtaç insan varsa Hendek halkı onları yalnız bırakmamıştır, Dün Van’da, Pakistan’da, Somali’de, Diyarbakır’da olan Hendek halkı bugün de  Suriye için ele ele vermiştir. İnşallah Suriye’de akan kan ve gözyaşları biran önce diner, dualarımız onlarla “ Diyerek, duyarlılığından dolayı Hendek halkına teşekkür etti.

Akkan Şen isimli yaşlı teyze de Suriye için yaptığı nakit yardımı Başkan İnci’ye teslim etti. Yaşlı teyzenin yaptığı yardımla duygusal anlar yaşandı. 


Daha sonra yardım tırı dualar eşliğinde Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı.