Yaylacılar Hacıkışla’da coştu

Hendek Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 2.cisi düzenlenen Hendek Hacıkışla Sultan Murat Şenlikleri yapıldı. Ünlü sanatçıların katıldığı şenlikte sanatçılar birbirinden güzel Karadeniz müzikleri ile halkı coşturdu.

Birlik, beraberlik

Şenliğe, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de katıldı. Başkan İnci, birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir şenlik yapıldığını belirterek “ 14- 15- 16 Haziran tarihlerinde de Yeşilyurt Yayla Şenliğimizi yapacağız. 29- 30 Haziran tarihlerinde Selman Dede Anma, sünnet ve güreş programı ile 6-7 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Harmantepe Yayla Şenliğimize tüm halkımızı bekliyoruz. Geleneksel hale gelen şenliklerimize destek vermeye devam edeceğiz “ Diyerek yaylacılara iyi eğlenceler diledi. Huzur içerisinde

Kaymakam Mustafa Ayhan da, bu birlik ve beraberliğin devam etmesini dilediğini belirterek “ Geleneksel hale gelen şenliklerin huzur içerisinde yapılması sevindiricidir. Şenliklere yoğun katılım sağlanması da güzel bir olay “ Diyerek iyi eğlenceler diledi.

Üç gün süren Hacıkışla Sultan Murat Şenlikleri’ne katılan sanatçılar, Sinan Yılmaz, Cimilli İbo, Gizem Kara,Erol Şahin,Emine Genç,Cemal Keskin,Yaşar Karagülle,Bahar,Rahmi Aydın,Türk Halk Müziği Sanatçısı Şenay,Mehmet Çolak,İbrahim Sancaktar,Canan,Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nail,İsmet Gönülaçar, Yılmaz Keskin,Anıl Yılmaz,Türk Sanat Müziği Sanatçısı Gümüş,Oflu Kadir,Erkan Yeşilyurt,Kocaeli Kafkas Halk Dansları Topluluğu ve Rüzgar Topluluklar Horon Ekibi yaylacıları üç gün boyunca doyasıya eğlendirdi.

Sunuculuğunu Filiz’in yaptığı programda, kemençede Ahmet Atmaca, Şenol Yıldırım ve tulumda da Bünyamin ve davul ekibi görev aldı.

Çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen şenlikte, vatandaşlar üç gün boyunca horon oynamanın keyfini çıkardılar. Şenlikte, Kocaeli Kafkas Derneği Halk Dansları Topluluğu da vatandaşlara güzel bir gösteri sergileyerek, şenliğe renk kattı.