Hendek Müftülüğü tarafından ilçe  genelinde başlatılan  Yaz okulları ile birlikte “Dinimi öğreniyorum” bilgi yarışmasını başarıyla bitiren yüzlerce Kur’an bülbülü Hendek Gençlik Merkezi’nde Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından verilen iftar sofrasında buluştular.

İftar saati öncesinde HGM’ye gelen çocuklar için  Çocuk Dünyası’nda ve bowling salonunda doyasıya eğlenme imkanı buldular. Çocuklarla birlikte olan Başkan İnci, “Çocuklar bizim çocuklarımız. Onları ne kadar iyi yetiştirebilir yarınlara iyi bir şekilde hazırlayabilirsek  ülkemiz kazanır,biz kazanırız” dedi.

Hendek Gençlik Merkezi’nde misafir edilen çocuklar İnci’ye sevgi gösterisinde bulundular. İftardan önce bir konuşma yapan Başkan İnci, “Bu akşam mübarek kadir gecesidir. Çok önemli bir gece. Bu mübarek gecede Hendek’deki kuran kurslarımıza devam eden çocuklarımızla birlikte iftar yapmayı ve birlikte olmayı hedefledim. Çocuk eğlence dünyasında bol bol eğlendiniz. İnşallah iftar sonrasıda  eğlencenize kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Allah’ın Kuran’ını Allah’ın kitabını okutanları ve okuyanları kutluyorum. Bu nedenle  ben sizlerle gurur duyduğumu ifade ediyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Hepiniz sağolun varolun” dedi.

Kuran bülbülleri kendilerine iftar sofrasında ev sahipliği yapan Hendek belediye başkanı Ali İnci’nin konuşmasını ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundular.

Hendek Müftüsü Ekrem Saylam’da çocuklara yaptığı konuşmasında bu akşamki iftar sofrası davetinden dolayı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye teşekkürlerini ifade ederek başladığı konuşmasında; “ Bugün Kadir Gecesi. Bin aydan daha hayırlıdır. İçinizden en güzel Kuran okuyan gelsin iftar öncesi bizlere kuran ziyafeti sunsun” demesi ile Kurs birincisi Enes Bilgiç adlı çocuk misafirlere iftar öncesi kuran ziyafeti sundu.