Hendek Belediyesi tarafından anneler günü nedeni ile düzenlenen “Anneler buluşuyor” programına yüzlerce anne katıldı. Başkan İnci, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak, ailenin önemine dikkat çekti. Şehit Gökhan Yaşartürk’ün annesi Nurdane Yaşartürk Hendek’te yılın annesi seçildi.

Rahmetle anıyoruz 

Hendek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programa Hendek’ten 1000 civarında anne katılırken, salon doldu taştı. Programda anneler gününü kutlayarak bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “ Başbakanımız ilk defa anneler gününü annesiz kutluyorum dedi. Bizde Başbakanımızın annesini ve hayatını kaybeden tüm anneleri rahmetle anıyoruz. İyi ki Tayyip Erdoğan gibi bir insanı yetiştirerek başımıza bıraktı. Allah annesinin mekanını cennet eylesin, Başbakanımıza da daha güzel hizmetler yapmak nasip etsin.”dedi.

“ Parçalanmış aileler istemiyoruz”

Başkan İnci, konuşmasında son zamanlarda parçalanan ailelere dikkat çekerek, “Üzülerek belirtiyorum. Toplumumuzda her geçen yıl ayrılmaların çok olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bir kadın olarak eziyet, zahmet çekebilirsiniz. Ancak öksüz bir yavruyu toplumda zararlı bir şekilde yetiştirmemek için, kesinlikle kızlarına ve yavrularına iyi bir ortamı sağlamanın içerisinde olmalıyız. Babası annesinden ayrılmış, psikoloijk, sosyolojik olarak dengesi bozulmuş bir aile yapısı da istemediğimizi ifade ediyorum. Araştırmalar yaptırıyoruz. Bunu düzeltecek olan siz annelersiniz. Sizinle birlikte bunu başaracağız. Bir evde huzursuzluk varsa, ekonomik sıkıntı varsa, eğer bir evde aç susuz bir insanımız varsa bundan Belediye olarak bizimde haberimiz yoksa ebedi alemde hakkımı sizden alırım” diye konuştu.

Şehit annesi

Başkan İnci, Hendek’te yılın annesi seçilen Şehit Gökhan Yaşartürk’ün annesi Nurdane Yaşartürk’ü tebrik ederek çiçek verdi. “Anneler buluşuyor” programı yemek ikramı, söyleşi, şiir ve müzik programıyla devam etti.