Hendek Esentepe köyünde 37 Hane yaşadığını belirten köy halkı, köylerinde denetimsiz yapılan tavukkümeslerinden çok şikayetli olduklarını belirtiler. 

Her geçen gün yeni bir kümes kurulduğunu, kurulan kümeslerin, bölgede yaşam koşullarını çok etkilediğini,  koku ve tavuk ölümleri sonrasında köyün çeşitli bölgelerine atılan tavuk leşlerinin çevrede yabani köpek sürüleri ve leş kargaları nın oluşmasına neden olduğunu, çevredeki derelere karışan tavukkümesi atıkları nedeniyle köyde sürmekte olan tarım ve hayvancılığın güçleştiğini dile getirdiler.

Tavuk kümesleri nin gerektiği gibi denetlenmediğini dile getiren vatandaşlar, denetimsizlik nedeniyle çevreye ve yaşam koşullarını çok etkilediğini bile getirdiler. 

Yetkililerin biran önce köyde faaliyet gösteren tavuk kümeslerine bir dur demelerini isteyen köy halkı ve muhtarı  Ömer Alemdaroğlu, tavuk kümeslerinin aşırı olmasından köyü ve halkı adına çok şikayetci olduğunu dile getirdiği basın açıklamasında, vatandaşlar artık köyümüzde kümes istemiyoruz dediler. 


Akşam saatlerinde kümes fanlarının çalıştığını, kümeslerde yer alan tavuk gübre kokusunun komple dışarıya verildiğini bu konunun komşu köylere kadar ulaştığını, belirten köy halkı durumdan şikayetci olduklarını dile getirdi.

37 hanelik bir köye 16 kümesin yapım iznini veren yetkililere sitem eden köy halkı, bunca kümesin bir arada bulunmasının köyü yaşanmaz bir hale soktuğunu dile getirdiler. 

Köylü ve Muhtarın sitemli konuşmalarını aşağıda yer alan video'dan izleye bilirsiniz.