Toplantının amacı Üniversite çevresin de yer alan işletmeler ve bu işletmelerin çevresinde meydana gelen olayların, önlenmesi ve azaltılması nın yanı sıra Muammer Sencer Caddesi üzerindeki işletme sahipleri ile polis arasında diyalogların güçlendirilmesi oldu. 


Cadde Üzerin deki Meydana gelen olayların azaltılması, huzur ortamı nın sağlanması için gerekli olan bilgi akışının tek taraflı olamayacağını belirten Hendek İlçe Emniyet Müdürü Oğuz ÇUHADAR karşılıklı bilgi diyalogunun güçlendirilmesi gerektiği yaşanan olaylar ve olay yaşanmadan yapılan müdahalelerin önemini vurguladı. Bu Cadde üzerinde hizmetler sunan daha nezih ve huzurlu ortamların çoğalması bölgeye bir çok artık katacağın dan  esnafa ve işletme sahiplerine bu konuda çok iş düştüğünü belirti. Meydana gele bilecek sıkıntıların aşılmasının tek taraflı olmadığı nın altını çizen ÇUHDAR huzur ve  güven ortamı nın sürekli sağlanması için gerekli tüm önlem ve çözümlerin yapılacağını belirtti. 


Toplantıya katılan Cadde üzerinde hizmetler sunan işletme sahipleri İlçe emniyet müdürünün bu güzel düşüncelerin den çok memnun olduklarını belirtiler. Çözüm önlemlerinde toplu halde hareket edilmesi nin caydırıcılığı nın ve yaptırımın bir hayli yüksek olduğu belirtildi. Cadde Üzerindeki esnaf Hendek Emniyeti ile birlik ve beraberlik içersinde şimdiden sonra diyaloglarını güçlendirerek ilçede öğrenim gören ve ilçe halkına daha kaliteli ve nezih ortamlarda hizmet vereceklerini ilettiler.


Hendek ilçe Emniyet müdürü Oğuz ÇUHADAR bir süre örnekler vererek ilçe için Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin önemini işletmecilerle paylaştı. Geçmiş görev yerlerin den örnekler veren ÇUĞDAR , çözümün her zaman var olduğunu belirtti. 


Bir saat kadar süren toplantı da Hendek İlçe Emniyet müdürlüğü tarafından ikram edilen çaylar içilerek, çözüm önlemleri hususlarında işletme sahipleri ile emniyet birimleri arasın da bir süre sohbetler edilerek toplantı sona erdi.