HENDEK’E ÜÇÜ BİRARADA
1-    MYO, YENİ KAMPÜS
2-    Eğitim Fakültesine yeni bina
3-    Üniversite ile ortak KÜTÜPHANE
Hendek Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen akademisyenler ve Hendek protokolü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi için önemli kararlar aldı. Toplantıda, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Hendek Eğitim Fakültesi için alınan kararları açıkladı.  


Meslek Yüksek Okulu’nun, 2. OSB yanında alınan arsaya taşınması,  Eğitim Fakültesine yeni bina yapılması ve Sakarya Üniversitesi ile birlikte ortak Kütüphane kurulması kararlarının müjdesini verdi. Rektör Elmas, şu ana kadar Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin Sakarya Üniversitesi’ne büyük destekler verdiğini, yeni projeleri de el birliğiyle yapacaklarını söyledi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin Hendek Gençlik Merkezinde verdiği yemeğe SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas,   SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek MYO Müdürü Doç.Dr.İbrahim Yüksel, MYO Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek MYO Müdür Yardımcıları katıldı.

Rektör Elmas’tan müjde


SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “ Özellikle bugün Meslek Yüksek Okulunun Organize Sanayi bölgesi içerisine getirilmesi noktası çok önemli proje. Bu projeyi yerine getirme noktasında çalışmak için toplanmış bulunuyoruz. Hendek’te fiziki alan  olmasına rağmen fiziki olarak, çok öğrencimiz olmasına rağmen herhangi bir ilerleme kaydedememiştik. Bu konuda Hendek MYO’nun yeni bir yere taşınması, Organize Sanayi Bölgesi yanında arsası alınmış olan yere bina yapımı konusunda ve ayrıca Eğitim Fakültemizin MYO eski binasının olduğu yere yeni bir bina yapılması konularını konuştuk. Burada Valimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın da desteklerini istedik. Şu anda projeleri bitirip özellikle önümüzdeki Eğitim yılına kadar bitirebilmektir. Ona paralel olarak da Eğitim Fakültesinin binasını bitirebilmektir. Bugün tarihi attık inşallah son tarihi de görürüz” dedi.

Hendek’in süratle bir gelişim içerisinde olduğunu belirten Elmas “Hendek Eğitim Fakültesi ve MYO’nun burada olması, 5-6 bin’in üzerinde öğrencinin de olması ile birlikte Sosyal anlamda projelerin olması da önem kazandırıyor. Bu yapılanmalarda onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bundan sonra da projelerin olması özellikle Kütüphane projesi bizim çok önem vericidir. Üniversite ile ortak kullanım 24 saat açık olacak bir kütüphanenin buraya kazandırılması projesini de gönülden destekliyoruz” dedi.

Toplantı sonrası Başkan İnci misafirlerine, Hendek Gençlik Merkezi’ni gezdirdi.


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, şu ana kadar Eğitim Fakültesi’ne biri Dekanlık binası olmak üzere üç bina yaptıklarını ve yeni yapılacak olan MYO için de destek vereceklerini söyledi.