Doğu Marmara Üniversitesi’ne doğru adım adım

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, en büyük hayali olan Doğu Marmara Üniversitesi ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Başkan İnci, Hendek’te üniversite ile ilgili çalışmalarında sürdüğünü dile getirerek, üniversite ile ilgili vakıflarla ve işadamlarıyla görüştüğünü söyledi.

Vakıflarla ve işadamlarıyla diyalogda

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin her fırsatta dile getirdiği Doğu Marmara Üniversitesi gerçek oluyor. İlçeye yapılmasını istediği üniversitenin adını daha önce açıklayan İnci, ‘Doğu Marmara Üniversitesi’nin isim hakkını da almıştı. Başkan İnci, üniversite yapımı ile ilgili yer tahsisi çalışmalarını da başlattığını söyleyerek, Doğu Marmara Üniversitesi’nin kurulması için gerekli alt yapıyı ve hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yeri belli oldu

Belediye Başkanı Ali İnci, ‘Doğu Marmara Üniversitesi’nin D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu arasında bulunan bağlantı yolu üzerinde yapımı başlanan Devlet Hastane’nin yanında bulunan arazi de yapılacağını sözlerine ekledi. Hendek için söz verdiği projelerini bir bir hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini söyleyen Başkan İnci, ilçeyi modern bir üniversite kenti haline getirmeye kararlı olduklarını vurguladı. İnci, üniversite ve vakıflarla da görüştüklerini de sözlerine ekledi.