Sakarya Dağcılar Topluluğunun Hendek Belediyesi’nin sponsorluğunda bu yıl 2. sini düzenlediği Dağcılık şenliği, Sakarya’nın en yüksek noktasına sahip olan ve sayısız güzel yaylalarla kaplı Hendek ilçesinde 18-19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

Dağcılar, Hendek yaylalarına hayran kalırken, Hendek Belediyesi’ne evsahipliğinden dolayı teşekkür etti.
 
Salman Dede’de konakladılar
 
Şenliğe İzmit, Ankara, Bolu, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Bilecik, Isparta, İzmir, Düzce, Kayseri gibi bir çok ilden yaklaşık 100 sporcu katıldı. Cuma akşamı Salman Dede kamp yapan dağcılar, Bayraktepe’de Başkan Ali İnci’nin katıldığı kahvaltıdan sonra Hendek Meydanı’nda yürüyerek Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve Şenliğe katılacak dağcılar Sakarya’nın eşsiz güzellikleri ve yaylalarını görme imkanı buldular.
 
Yağmur altında yürüyüş
 
Dikmen Tepesi’nden Çiğdem Yaylası’na kadar yürüyen dağcılar Çiğdem’de kamp kurdular. Hendek Belediyesi tarafından verilen akşam yemeğinin ardından kemençe eşliğinde eğlenen dağcılar gecenin sonunda yapılan havai fişek gösterisiyle büyük bir coşku yaşadılar. Dağcılar üçüncü gün Çiğdem Yaylası’ndan Göksu Köyü’ne kadar yürüyerek oradan otobüslerle Hendek Gençlik Merkezi’ne geldiler.
 
Havai fişek gösterisi
 
Faaliyet bitiminden sonra Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Gençlik Merkezi’nde sporcuları karşılayarak akşam yemeği verdi. Faaliyet hakkında bilgi alan Başkan İnci, misafirlere hazırlatmış olduğu hediyeleri takdim etti ve tekrar Hendek’e davet etti. Başkan İnci, Hendek Belediyesi logosunda 5 tane yıldız olduğunu bunlardan birinin turizmi simgelediğini belirterek, Hendek’i turizmde de bir numara yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
 
Dağcılar memnun oldu
 
Sakarya Dağcılar Topluluğu Başkanı Kenan Hazar ise konuşmasında şunlara değindi: “Faaliyet beklediğimizden daha güzel geçti. Çok yağmur yağması bu güzelliği bozmadı. Katılan tüm sporculara teşekkürü bir borç bilirim. Ama burada en önemli teşekkürü Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve bize o yağmur altında hizmet eden belediye personeli hak ediyor. Sporcu kimliğiyle bilinin başkanımıza bize gösterdiği büyük ilgi ve destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
 
Programa katılan sporcular bu güzel şenliği unutamayacaklarını ve tekrar bu güzel yerlere gelmek istediklerini belirtmişlerdir. Başkan İnci, şenliğe katılan tüm sporculara teşekkür belgesi verildi.