Hendek-Diyarbakır Gönül Köprüsü” Ali Gaffarlara eğitim yardımı

 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Ali Gaffar”lara eğitim yardımı sözü vererek ayrıca çocuklara yaklaşan Ramazan Bayramı nedeni ile bayram kıyafetleri ve bayram harçlığı verdi. 2009’da başlayan proje

“Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi” projesi kapsamında 2009 yılında Diyarbakır’a giden, 2010 yılında Dicle Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile “Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi” isimli sempozyum düzenleyen Hendek Belediyesi, 2011 yılında ismi “Ali Gaffar Okkan” olan 101 çocuğu İstanbul-Hendek ve Ankara’da misafir etmişti. 2012 yılında Diyarbakırlı lise öğrencilerini Hendek’te ağırlayan Hendek Belediyesi, 2013 Ocak ayında da bir panel gerçekleştirmişti.

Sakarya’dan 36 kişi katıldı

Bu yılda Sakarya’dan STK ve gazetecilerin olduğu bir heyet ile Diyarbakır’a giden Hendek Belediyesi, Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç’ı ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’i ziyaret ederek, “Ali Gaffar”lara ve Diyarbakır protokolüne iftar verdi. İftar yemeğine, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Sakarya ve Diyarbakır'dan çeşitli sivil toplum örgütü ve Gaffar Okkan şehit düştükten sonra Diyarbakır'da o dönemde doğan ve Ali Gaffar ismi verilen çocuklar katıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin organize ettiği iftar yemeğinde, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli birer kısa konuşma yaptı. "Ali Gaffar Okkanlar'ın eğitimini takip edeceğiz" 1 Gaffar Okkan şehit oldu, yüzlercesi doğdu

Aslen Hendekli olan ve Diyarbakır’da görev yaparken şehit olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölümünden sonra Diyarbakır’da bir çok çocuğa “Ali Gaffar” isminin verildiğini söyleyen Başkan İnci, “Değerli emniyet müdürümüz sadece halkının huzurunu sağlayan kişi olarak değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine imza atan, daima halkın içinde olan bir müdür olarak tanındı. Okkan, yüreğini bu şehrin huzur ve güvenine tesis etmişti. Diyarbakır’da onu, onun kadar çok seviyor ve gönüllerinde, isimlerinde yaşatıyor. Diyarbakırlılar nesillerini devam ettirecek çocuklarına Ali Gaffar Okkan ismini veriyorlar. Bunun anlamı derin, mesajı yüksektir.”diye konuştu.

Eğitim yardımı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, "Ali Gaffarlar"ın eğitimleriyle ilgili bir çalışmalarının olduğunu söyledi. Bu çalışmayı el birliğiyle yapacaklarının anlatan İnci, "Çünkü Ali Gaffarları Hendek'e getirdiğimiz zaman devletin önemli makamlarını işgal etmeyi hedefleyen gençler olarak gördük. Allah nasip ederse biz bu yıl valimizle ortaklaşa tespit edilmiş 150 öğrenciye 300 lira olmak üzere eğitim yardımında bulunacağız. Ali Gaffar Okan'ın ölüm yıl dönümünde yine Ali Gaffarlarla bir Türkiye gezisi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Barış ve kardeşlik projesi

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Kıraç, Okkan'ın şehit düştüğü esnada Sakarya valisi olduğunu ve cenaze törenini bizzat kendisi düzenlediğini ifade ederek, "Şehidimiz Ali Gaffar Okkan'ın manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. İnancımız gereği, şehitliğin insanoğlunun peygamberlikten sonra ulaşabileceği en önemli mertebe olduğunu biliyoruz. Gaffar Okkan'ın şehit olduğu dönemde Sakarya valisiydim. Onun defin işlemlerini yapıp, Hendek ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılmıştım. Sevdikleriyle beraber onu ebediyete uğurladık. İnsanoğlu fanidir, bugün var, yarın yok. Ama gökkubenin altında hoş sedalar bırakmak herkese nasip olmaz. Bu coğrafyada çok değerli insanlar yetişmiş. Diyarbakır 12 bin 500 yıllık kadim bir şehir. Bugün dünyanın önemli fikir insanları bu bölgede yetişmiş. Ama son 30 yıldır, Türkiye'nin değişik bölgelerinde olduğu gibi bu bölgede de bazı sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntıyı en iyi anlayanlar damdan düşenlerdir. Sakarya 1999 depreminde yerle bir olmuştu. 5 bin civarında insan hayatını kaybetmiş, 20 bin üzerinde ev yıkıldı. Deprem yaşandığında 100 bin civarında insan çadır bile bulamazken, bir lokma ekmek ve bir yudum su yoktu ama insanlar inançlarını kaybetmemişlerdi. O inançla gelişerek, bugün dünyanın en önemli sanayi kenti konumuna gelmiş ve Türkiye'nin modern bir şehri olmuş durumda. Bugün artık hükümetimizin aldığı kararla inşallah bu coğrafyada insanlarımızı geçmişteki o birlik ve beraberliğini yaşadıkları günlere döndürecek projeler yürütüyoruz. Barış ve kardeşlik projesini yürütüyoruz. Bunun örneği bugün, Sakarya ile yapılan gönül seferberliğidir" dedi.

150 çocuğu 50'şer lira bayram harçlığı

Programda karşılıklı hediyeleşmenin ardından İftar programına katılan Ali Gaffar Okan isimli çocuklara giysi ve çeşitli hediyeler verirken, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 40 Ali Gaffar Okan dışında, yaklaşık 100 çocuğa bayram harçlığı dağıttı.