Hafta sonu gerçekleştirilen Dikmen Yayla Şenliğine Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanı J.Üsteğmen Hasan Dağcı, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi M. Nedim Alkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hemşeriler buluştu

Avrupa ve Türkiye’nin belirli bölgelerinde yaşayan Dikmen Köyü sakinleri izinlerini dahi bu tarihlere denk getirerek, bir arada olmanın keyfine vararak hemşerileri ile güzel vakitler geçirdi.

Hem piknik hem şölen

Cuma gününden başlayarak Dikmen Yaylası’nın yolunu tutan çok sayıda vatandaş bol oksijen ve eşsiz doğa manzarası eşliğinde gönüllerince eğlendi. Şenliklerin ilk gününde Sahne alan Kemençe sanatçısı Atilla İLERİN ve Davul Zurna ekibi yöresel ezgiler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar yaylacıları gönüllerinde eğlendirdiler.

Yoğun katılım

Şenliklerin ikinci günü Dikmen Köyü ve Yayla yollarında oluşan yoğunluk sebebi ile trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Dernek yönetimi ve görevliler sayesinde Yaylaya güvenle ulaşan misafirleri yaşayacakları günün heyecanı ile tatlı bir telaş kapladı.

Kimi misafirler uzun süredir göremedikleri eş dost ve akrabaları ile hasret gideriyor, kimileri de bir yandan şenlik hazırlıklarını yaparken diğer yandan da mangallarını yakmaya uğraşıyordu.

Yöresel sanatçılar

Sabah’ın erken saatlerinde başlayan programın açılış konuşması ve sunuculuğunu, Erol YANIK ve Karadeniz Televizyonlarının tanınmış yüzü Işıl birlikte yaptılar.

Şenlikte sahne alan; Karadeniz’in Yaşayan Kemençe Üstatlarından Katip Şadi, Muhammet Sarı, İsmail Güler, Serdar Sarı, Atilla İlerin, Kadir Sarı, Hasan Ali Gül, Mustafa Seyis, Necati Muhcu ve Erol Kırcı gösterdikleri performansları ile şenliğe gelen herkesin güzel vakit geçirmelerine katkıda bulundular.

Birliktelik ruhu

Şenlik alanında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Daire Başkanı Sami Kılıç, Bel-İŞ Genel Müdürü Ahmet Sarıoğlu, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark ve İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Ünal, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Köksal Durmuş, Hendek Karadenizliler Dernek Başkanı İbrahim Kurul, AA Basın mensubu Nejat Ergül ve Şalpazarı Sayfançatak Köyü Dernek başkanı Mustafa Özdin, hemşerilerinin iyi ya da kötü günde yanında olduklarını göstermiş oldular.

Libya’dan misafir

Libya Bingazi Konsolosu Ali Sait Akın, Libya Beyda Belediye Başkanı Seyfet Senusi ve Libya Merc Belediye Başkanı Hasan Hikmet de Dikmen Yaylası’nın eşsiz güzelliklerini yerinde görmek amacı ile Dernek Yönetimi’nin misafiri oldular.

Bitmesi istenmedi

Gerek yer alan sanatçılar ve gerekse eşsiz doğa ortamı ve bol oksijen içerisinde güzel anlar geçiren misafirler ve Köy halkı şenliğin bitmemesini ister gibiydi.

Son olarak sahnelenen yöresel oyunlar eşliğinde gönüllerince coşan misafirler elele vererek oluşturdukları ve yaylayı kaplayan Horon halkası ile yine gönülleri fethetti.

Dikmen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Kıt yaptığı kapanış konuşmasında başta Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Misafirler şenlik sonunda yüzleri mutlu, temiz hava ve eşsiz doğa manzarasının verdiği huzur ile evlerinin yolunu tuttular.